Buletine de analiză a apei
PARAMETRI DE CALITATE AI APEI DISTRIBUITE
ACET S.A. SUCEAVA monitorizează continuu calitatea apei potabile,
începând cu procesul de tratare a apei brute captate până la consumatori, prin
verificarea în laboratoarele de analiză a probelor de apă recoltate în timpul
procesului tehnologic, la ieșirea din stațiile de tratare și la robinetul
consumatorilor.
Monitorizarea calității apei potabile se efectuează conform Ordonanţei
nr. 7/2023 privind calitatea apei destinate consumului uman și H.G. nr.
971/2023 cu modificările și completările ulterioare.
Analizele fizico-chimice și bacteriologice sunt efectuate conform
standardelor în vigoare.
Rezultatele centralizate ale programelor de monitorizare operațională a calității apei potabile sunt publicate în tabelele de mai jos.
1.
Suceava și localități arondate
(comuna Șcheia, comuna Ipotești)
Data prelevării probelor: 29.10.2024 Data
efectuării analizelor: 29.10 - 01.11.2024
Nr. crt. |
Parametri analizați |
U.M. |
Valori CMA* conf. O.G. nr. 7/2023 |
Valori determinate |
|||||||
Obcini Rompetrol |
G. Enescu Piață |
Zamca Lidl |
Centru Piață |
Burdujeni Gară |
Ițcani Mopan |
Comuna Șcheia Primărie |
Comuna Ipotești Primărie |
||||
1. |
Turbiditate |
U.N.T. |
Acfma |
0,32 |
0,30 |
0,47 |
0,23 |
0,38 |
0,24 |
0,26 |
0,45 |
2. |
pH |
unit.pH |
6,5
÷ 9,5 |
7,69 |
7,79 |
7,75 |
7,76 |
7,81 |
7,66 |
7,79 |
7,77 |
3. |
Conductivitate |
µS/cm |
2500 |
479 |
478 |
488 |
478 |
484 |
481 |
479 |
480 |
4. |
Duritate totală, minim |
grade
germane |
5
(minim) |
12,99 |
13,04 |
12,68 |
12,62 |
12,35 |
12,57 |
11,78 |
12,10 |
5. |
Amoniu |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
6. |
Nitrați |
mg/l |
50 |
3,58 |
3,47 |
3,67 |
3,82 |
3,32 |
3,64 |
3,11 |
3,91 |
7. |
Nitriți |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
8. |
Clor rezidual liber |
mg/l |
≥ 0,1 - ≤ 0,5 |
0,46 |
0,43 |
0,38 |
0,43 |
0,40 |
0,42 |
0,38 |
0,46 |
9. |
Bacterii coliforme |
UFC
/ 100ml |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
10. |
Escherichia coli (E.coli) |
UFC
/ 100ml |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
11. |
Enterococi |
UFC
/ 100ml |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
12. |
Nr. de colonii la 22°C |
UFC
/ ml |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
13. |
Nr. de colonii la 37°C |
UFC
/ ml |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
CMA*:
concentrații maxim admise
Acfma: acceptabilă pentru consumatori şi fără modificări anormale
Nma**: nici o modificare anormală
Notă: Ultima actualizare: 11.11.2024
2.
Câmpulung Moldovenesc
Data prelevării probelor: 21.10.2024 Data efectuării
analizelor: 21 - 24.10.2024
Nr. crt. |
Parametri analizați |
U.M. |
Valori CMA* conf. O.G. nr. 7/2023 |
Valori determinate |
|
Gară |
Piață |
||||
1. |
Turbiditate |
U.N.T. |
Acfma |
0,35 |
0,36 |
2. |
pH |
unit.pH |
6,5 ÷ 9,5 |
7,58 |
7,61 |
3. |
Conductivitate |
µS/cm |
2500 |
357 |
354 |
4. |
Duritate totală, minim |
grade germane |
5 (minim) |
8,17 |
8,73 |
5. |
Amoniu |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
6. |
Nitrați |
mg/l |
50 |
7,11 |
7,20 |
7. |
Nitriți |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
8. |
Clor rezidual liber |
mg/l |
≥ 0,1 - ≤ 0,5 |
0,22 |
0,25 |
9. |
Bacterii coliforme |
UFC / 100ml |
0 |
0 |
0 |
10. |
Escherichia coli (E.coli) |
UFC / 100ml |
0 |
0 |
0 |
11. |
Enterococi |
UFC / 100ml |
0 |
0 |
0 |
12. |
Nr. de colonii la 22°C |
UFC / ml |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
13. |
Nr. de colonii la 37°C |
UFC / ml |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
CMA*: concentrații maxim admise
Acfma: acceptabilă pentru consumatori
şi fără modificări anormale
Nma**: nici o modificare anormală
Notă: Ultima actualizare: 11.11.2024
3.
Fălticeni
Data prelevării probelor: 21.10.2024 Data
efectuării analizelor: 21 - 24.10.2024
Nr. crt. |
Parametri analizați |
U.M. |
Valori CMA* conf. O.G. nr. 7/2023 |
Valori determinate |
||
Stație OMV |
Piață |
Comuna Baia -
Primărie |
||||
1. |
Turbiditate |
U.N.T. |
Acfma |
0,29 |
0,74 |
0,36 |
2. |
pH |
unit.pH |
6,5 ÷ 9,5 |
7,79 |
7,50 |
7,91 |
3. |
Conductivitate |
µS/cm |
2500 |
580 |
565 |
466 |
4. |
Duritate totală, minim |
grade germane |
5 (minim) |
15,08 |
14,80 |
12,04 |
5. |
Amoniu |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
0 |
6. |
Nitrați |
mg/l |
50 |
20,41 |
20,52 |
7,97 |
7. |
Nitriți |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
0 |
8. |
Clor rezidual liber |
mg/l |
≥ 0,1 - ≤ 0,5 |
0,42 |
0,20 |
0,40 |
9. |
Bacterii coliforme |
UFC / 100ml |
0 |
0 |
0 |
0 |
10. |
Escherichia coli (E.coli) |
UFC / 100ml |
0 |
0 |
0 |
0 |
11. |
Enterococi |
UFC / 100ml |
0 |
0 |
0 |
0 |
12. |
Nr. de colonii la 22°C |
UFC
/ml |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
13. |
Nr. de colonii la 37°C |
UFC / ml |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
CMA*: concentrații maxim admise
Acfma: acceptabilă pentru consumatori
şi fără modificări anormale
Nma**: nici o modificare anormală
Notă: Ultima actualizare: 11.11.2024
4.
Gura Humorului
Data prelevării probelor: 28.10.2024 Data efectuării analizelor: 28 –
31.10.2024
Nr. crt. |
Parametri analizați |
U.M. |
Valori CMA* conf. O.G. nr. 7/2023 |
Valori determinate |
|
Gara |
Piață |
||||
1. |
Turbiditate |
U.N.T. |
Acfma |
0,40 |
0,35 |
2. |
pH |
unit.pH |
6,5 ÷ 9,5 |
7,61 |
7,60 |
3. |
Conductivitate |
µS/cm |
2500 |
557 |
557 |
4. |
Duritate totală, minim |
grade germane |
5 (minim) |
15,12 |
15,24 |
5. |
Amoniu |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
6. |
Nitrați |
mg/l |
50 |
7,27 |
7,31 |
7. |
Nitriți |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
8. |
Clor rezidual liber |
mg/l |
≥ 0,1 - ≤ 0,5 |
0,22 |
0,20 |
9. |
Bacterii coliforme |
UFC / 100ml |
0 |
0 |
0 |
10. |
Escherichia coli (E.coli) |
UFC / 100ml |
0 |
0 |
0 |
11. |
Enterococi |
UFC / 100ml |
0 |
0 |
0 |
12. |
Nr. de colonii la 22°C |
UFC / ml |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
13. |
Nr. de colonii la 37°C |
UFC / ml |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
CMA*: concentrații maxim admise
Acfma: acceptabilă pentru consumatori
şi fără modificări anormale
Nma**: nici o modificare anormală
Notă: Ultima actualizare: 11.11.2024
5.
Rădăuți
Data prelevării probelor: 21.10.2024 Data
efectuării analizelor: 21 - 24.10.2024
Nr. crt. |
Parametri analizați |
U.M. |
Valori CMA* conf. O.G. nr. 7/2023 |
Valori determinate |
|
Gară |
Piață |
||||
1. |
Turbiditate |
U.N.T. |
Acfma |
0,42 |
0,54 |
2. |
pH |
unit.pH |
6,5 ÷ 9,5 |
7,58 |
7,57 |
3. |
Conductivitate |
µS/cm |
2500 |
458 |
458 |
4. |
Duritate totală, minim |
grade germane |
5 (minim) |
11,33 |
11,27 |
5. |
Amoniu |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
6. |
Nitrați |
mg/l |
50 |
4,50 |
4,90 |
7. |
Nitriți |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
8. |
Clor rezidual liber |
mg/l |
≥ 0,1 - ≤ 0,5 |
0,46 |
0,50 |
9. |
Bacterii coliforme |
UFC / 100ml |
0 |
0 |
0 |
10. |
Escherichia coli (E.coli) |
UFC / 100ml |
0 |
0 |
0 |
11. |
Enterococi |
UFC / 100ml |
0 |
0 |
0 |
12. |
Nr. de colonii la 22°C |
UFC / ml |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
13. |
Nr. de colonii la 37°C |
UFC / ml |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
CMA*: concentrații maxim admise
Acfma: acceptabilă pentru consumatori
şi fără modificări anormale
Nma**: nici o modificare anormală
Notă: Ultima actualizare: 11.11.2024
6.
Siret
Data prelevării probelor: 29.10.2024 Data
efectuării analizelor: 29.01 - 01.11.2024
Nr. crt. |
Parametri analizați |
U.M. |
Valori CMA* conf. O.G. nr. 7/2023 |
Valori determinate |
|
Primărie |
Agenție |
||||
1. |
Turbiditate |
U.N.T. |
Acfma |
0,22 |
0,41 |
2. |
pH |
unit.pH |
6,5 ÷ 9,5 |
7,18 |
7,00 |
3. |
Conductivitate |
µS/cm |
2500 |
705 |
709 |
4. |
Duritate totală, minim |
grade germane |
5 (minim) |
18,16 |
18,49 |
5. |
Amoniu |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
6. |
Nitrați |
mg/l |
50 |
27,02 |
27,18 |
7. |
Nitriți |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
8. |
Clor rezidual liber |
mg/l |
≥ 0,1 - ≤ 0,5 |
0,37 |
0,30 |
9. |
Bacterii coliforme |
UFC / 100ml |
0 |
0 |
0 |
10. |
Escherichia coli (E.coli) |
UFC / 100ml |
0 |
0 |
0 |
11. |
Enterococi |
UFC / 100ml |
0 |
0 |
0 |
12. |
Nr. de colonii la 22°C |
UFC / ml |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
13. |
Nr. de colonii la 37°C |
UFC / ml |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
CMA*: concentrații maxim admise
Acfma: acceptabilă pentru consumatori
şi fără modificări anormale
Nma**: nici o modificare anormală
Notă: Ultima actualizare: 11.11.2024
7.
Vatra Dornei
Data prelevării probelor: 28.10.2024 Data
efectuării analizelor: 28 – 31.10.2024
Nr. crt. |
Parametri analizați |
U.M. |
Valori CMA* conf. O.G. nr. 7/2023 |
Valori determinate |
|
Piață |
Gară |
||||
1. |
Turbiditate |
U.N.T. |
Acfma |
0,37 |
0,69 |
2. |
pH |
unit.pH |
6,5 ÷ 9,5 |
7,26 |
7,23 |
3. |
Conductivitate |
µS/cm |
2500 |
260 |
262 |
4. |
Duritate totală, minim |
grade germane |
5 (minim) |
7,30 |
7,23 |
5. |
Amoniu |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
6. |
Nitrați |
mg/l |
50 |
5,20 |
5,30 |
7. |
Nitriți |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
8. |
Clor rezidual liber |
mg/l |
≥ 0,1 - ≤ 0,5 |
0,40 |
0,37 |
9. |
Bacterii coliforme |
UFC / 100ml |
0 |
0 |
0 |
10. |
Escherichia coli (E.coli) |
UFC / 100ml |
0 |
0 |
0 |
11. |
Enterococi |
UFC / 100ml |
0 |
0 |
0 |
12. |
Nr. de colonii la 22°C |
UFC / ml |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
13. |
Nr. de colonii la 37°C |
UFC / ml |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
CMA*: concentrații maxim admise
Acfma: acceptabilă pentru consumatori
şi fără modificări anormale
Nma**: nici o modificare anormală
Notă: Ultima actualizare: 11.11.2024