Buletine de analiză a apei
PARAMETRI DE CALITATE AI APEI DISTRIBUITE
ACET S.A. SUCEAVA monitorizează continuu calitatea apei potabile, începând cu procesul de tratare a apei brute captate până la consumatori, prin verificarea în laboratoarele de analiză a probelor de apă recoltate în timpul procesului tehnologic, la ieșirea din stațiile de tratare și la robinetul consumatorilor.
Monitorizarea calității apei potabile se efectuează conform Ordonanţei nr. 7/2023 privind calitatea apei destinate consumului uman și H.G. nr. 974/2004 cu modificările și completările ulterioare.
Analizele fizico-chimice și bacteriologice sunt efectuate conform standardelor în vigoare.
Rezultatele centralizate ale programelor de monitorizare operațională a calității apei potabile sunt publicate în tabelele de mai jos.
1. Suceava și localități arondate (comuna Șcheia, comuna Ipotești)
Data prelevării probelor: 14.03.2023 Data efectuării analizelor: 14-17.03.2023
Nr. crt. |
Parametri analizați |
U.M. |
Valori CMA* conf. O.G. nr. 7/2023 |
Valori determinate |
|
||||||||||||||
Obcini Rompetrol
|
G. Enescu Piață |
Zamca Lidl |
Centru Piață |
Burdujeni Piață |
Ițcani Mopan |
Comuna Șcheia Primărie |
Comuna Ipotești Primărie |
|
|||||||||||
1. |
Turbiditate |
U.N.T. |
Acfma |
Acfma |
Acfma |
Acfma |
Acfma |
Acfma |
Acfma |
Acfma |
Acfma |
|
|
|
|
|
|
|
|
2. |
pH |
unit.pH |
6,5 ÷ 9,5 |
7,69 |
7,71 |
7,70 |
7,67 |
7,71 |
7,71 |
7,56 |
7,60 |
|
|
|
|
|
|
|
|
3. |
Conductivitate |
µS/cm |
2500 |
473 |
470 |
479 |
475 |
475 |
475 |
475 |
475 |
|
|
|
|
|
|
|
|
4. |
Duritate totală, minim |
grade germane |
5 (minim) |
13,10 |
13,30 |
12,60 |
13,40 |
12,80 |
13,50 |
14,10 |
13,60 |
|
|
|
|
|
|
|
|
5. |
Amoniu |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
|
|
|
|
|
|
|
|
6. |
Nitrați |
mg/l |
50 |
3,0 |
2,96 |
2,96 |
2,71 |
3,11 |
2,78 |
3,11 |
3,0 |
|
|
|
|
|
|
|
|
7. |
Nitriți |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
|
|
|
|
|
|
|
|
8. |
Clor rezidual liber |
mg/l |
≥ 0,1-≤ 0,5 |
0,41 |
0,44 |
0,28 |
0,42 |
0,41 |
0,42 |
0,38 |
0,36 |
|
|
|
|
|
|
|
|
9. |
Bacterii coliforme |
UFC/ 100ml |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
|
|||||||
10. |
Escherichia coli (E.coli) |
UFC/ 100ml |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
|
|||||||
11. |
Enterococi |
UFC/ 100ml |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
|
|||||||
12. |
Nr. de colonii la 22°C |
UFC/ml |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
|
|||||||
13. |
Nr. de colonii la 37°C |
UFC/ml |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
|
CMA*:
concentrații maxim admise
Acfma:
acceptabilă pentru consumatori şi fără modificări anormale
Nma**: nici o
modificare anormală
Notă: Ultima actualizare 23.03.2023
2. Gura Humorului
Data prelevării probelor: 13.03.2023 Data efectuării analizelor: 13-16.03.2023
Nr. crt. |
Parametri analizați |
U.M. |
Valori CMA* conf. O.G. nr. 7/2023 |
Valori determinate |
|
||||||||||
Piaţă |
Gară |
|
|||||||||||||
1. |
Turbiditate |
U.N.T. |
Acfma |
Acfma |
Acfma |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2. |
pH |
unit.pH |
6,5 ÷ 9,5 |
7,74 |
7,80 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3. |
Conductivitate |
µS/cm |
2500 |
549 |
551 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4. |
Duritate totală, minim |
grade germane |
5 (minim) |
14,00 |
13,55 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5. |
Amoniu |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6. |
Nitrați |
mg/l |
50 |
7,15 |
6,97 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
7. |
Nitriți |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
8. |
Clor rezidual liber |
mg/l |
≥ 0,1-≤ 0,5 |
0,30 |
0,33 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
9. |
Bacterii coliforme |
UFC/ 100ml |
0 |
0 |
0 |
|
|||||||||
10. |
Escherichia coli (E.coli) |
UFC/ 100ml |
0 |
0 |
0 |
|
|||||||||
11. |
Enterococi |
UFC/ 100ml |
0 |
0 |
0 |
|
|||||||||
12. |
Nr. de colonii la 22°C |
UFC/ml |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
|
|||||||||
13. |
Nr. de colonii la 37°C |
UFC/ml |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
|
CMA*:
concentrații maxim admise
Acfma:
acceptabilă pentru consumatori şi fără modificări anormale
Nma**: nici o
modificare anormală
Notă: Ultima actualizare 23.03.2023
3. Câmpulung Moldovenesc
Data prelevării probelor:6.03.2023 Data efectuării analizelor:6-9.03.2023
Nr. crt. |
Parametri analizați |
U.M. |
Valori CMA* conf. O.G. nr. 7/2023 |
Valori determinate |
|
|||||||||||
Gară |
Piaţă |
|
||||||||||||||
1. |
Turbiditate |
U.N.T. |
Acfma |
Acfma |
Acfma |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2. |
pH |
unit.pH |
6,5 ÷ 9,5 |
7,41 |
7,46 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3. |
Conductivitate |
µS/cm |
2500 |
379 |
378 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4. |
Duritate totală, minim |
grade germane |
5 (minim) |
8,61 |
8,70 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5. |
Amoniu |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6. |
Nitrați |
mg/l |
50 |
10,80 |
5,40 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
7. |
Nitriți |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
8. |
Clor rezidual liber |
mg/l |
≥ 0,1-≤ 0,5 |
0,24 |
0,30 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
9. |
Bacterii coliforme |
UFC/ 100ml |
0 |
0 |
0 |
|
||||||||||
10. |
Escherichia coli (E.coli) |
UFC/ 100ml |
0 |
0 |
0 |
|
||||||||||
11. |
Enterococi |
UFC/ 100ml |
0 |
0 |
0 |
|
||||||||||
12. |
Nr. de colonii la 22°C |
UFC/ml |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
|
||||||||||
13. |
Nr. de colonii la 37°C |
UFC/ml |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
|
CMA*:
concentrații maxim admise
Acfma:
acceptabilă pentru consumatori şi fără modificări anormale
Nma**: nici o
modificare anormală
Notă: Ultima actualizare 23.03.2023
4. Vatra Dornei
Data prelevării probelor: 6.03.2023 Data efectuării analizelor: 6-9.03.2023
Nr. crt. |
Parametri analizați |
U.M. |
Valori CMA* conf. O.G. nr. 7/2023 |
Valori determinate |
|
|||||||||||
Piață |
Gară |
|
||||||||||||||
1. |
Turbiditate |
U.N.T. |
Acfma |
Acfma |
Acfma |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2. |
pH |
unit.pH |
6,5 ÷ 9,5 |
243 |
7,30 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3. |
Conductivitate |
µS/cm |
2500 |
7,36 |
242 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4. |
Duritate totală, minim |
grade germane |
5 (minim) |
5,70 |
5,49 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5. |
Amoniu |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6. |
Nitrați |
mg/l |
50 |
2,40 |
2,50 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
7. |
Nitriți |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
8. |
Clor rezidual liber |
mg/l |
≥ 0,1-≤ 0,5 |
0,32 |
0,24 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
9. |
Bacterii coliforme |
UFC/ 100ml |
0 |
0 |
0 |
|
||||||||||
10. |
Escherichia coli (E.coli) |
UFC/ 100ml |
0 |
0 |
0 |
|
||||||||||
11. |
Enterococi |
UFC/ 100ml |
0 |
0 |
0 |
|
||||||||||
12. |
Nr. de colonii la 22°C |
UFC/ml |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
|
||||||||||
13. |
Nr. de colonii la 37°C |
UFC/ml |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
|
CMA*:
concentrații maxim admise
Acfma:
acceptabilă pentru consumatori şi fără modificări anormale
Nma**: nici o
modificare anormală
Notă: Ultima actualizare 23.03.2023
5. Fălticeni și localități arondate (comuna Baia)
Data prelevării probelor: 6.03.2023 Data efectuării analizelor:6-9.03.2023
Nr. crt. |
Parametri analizați |
U.M. |
Valori CMA* conf. O.G. nr. 7/2023 |
Valori determinate |
|
||||||||||||
Stație OMV |
Piață |
Comuna Baia Primărie |
|
||||||||||||||
1. |
Turbiditate |
U.N.T. |
Acfma |
Acfma |
Acfma |
Acfma |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2. |
pH |
unit.pH |
6,5 ÷ 9,5 |
7,51 |
7,50 |
7,67 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3. |
Conductivitate |
µS/cm |
2500 |
583 |
572 |
426 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4. |
Duritate totală, minim |
grade germane |
5 (minim) |
14,40 |
14,60 |
11,40 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5. |
Amoniu |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
0 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6. |
Nitrați |
mg/l |
50 |
20,00 |
19,80 |
7,70 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
7. |
Nitriți |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
0 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
8. |
Clor rezidual liber |
mg/l |
≥ 0,1-≤ 0,5 |
0,29 |
0,20 |
0,28 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
9. |
Bacterii coliforme |
UFC/ 100ml |
0 |
0 |
0 |
0 |
|
||||||||||
10. |
Escherichia coli (E.coli) |
UFC/ 100ml |
0 |
0 |
0 |
0 |
|
||||||||||
11. |
Enterococi |
UFC/ 100ml |
0 |
0 |
0 |
0 |
|
||||||||||
12. |
Nr. de colonii la 22°C |
UFC/ml |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
|
||||||||||
13. |
Nr. de colonii la 37°C |
UFC/ml |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
|
CMA*: concentrații
maxim admise
Acfma:
acceptabilă pentru consumatori şi fără modificări anormale
Nma**: nici o
modificare anormală
Notă: Ultima actualizare 23.03.2023
6. Rădăuți
Data prelevării probelor: 7.03.2023 Data efectuării analizelor: 7-10.03.2023
Nr. crt. |
Parametri analizați |
U.M. |
Valori CMA* conf. O.G. nr. 7/2023 |
Valori determinate |
|
Agenția ACET |
Piață |
||||
1. |
Turbiditate |
U.N.T. |
Acfma |
Acfma |
Acfma |
2. |
pH |
unit.pH |
6,5 ÷ 9,5 |
7,63 |
7,65 |
3. |
Conductivitate |
µS/cm |
2500 |
411 |
411 |
4. |
Duritate totală, minim |
grade germane |
5 (minim) |
10,50 |
10,60 |
5. |
Amoniu |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
6. |
Nitrați |
mg/l |
50 |
3,10 |
3,10 |
7. |
Nitriți |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
8. |
Clor rezidual liber |
mg/l |
≥ 0,1-≤ 0,5 |
0,45 |
0,43 |
9. |
Bacterii coliforme |
UFC/ 100ml |
0 |
0 |
0 |
10. |
Escherichia coli (E.coli) |
UFC/ 100ml |
0 |
0 |
0 |
11. |
Enterococi |
UFC/ 100ml |
0 |
0 |
0 |
12. |
Nr. de colonii la 22°C |
UFC/ml |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
13. |
Nr. de colonii la 37°C |
UFC/ml |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
CMA*:
concentrații maxim admise
Acfma:
acceptabilă pentru consumatori şi fără modificări anormale
Nma**: nici o
modificare anormală
Notă: Ultima actualizare 23.03.2023
7. Siret
Data prelevării probelor: 14.03.2023 Data efectuării analizelor:14-17.03.2023
Nr. crt. |
Parametri analizați |
U.M. |
Valori CMA* conf. O.G. nr. 7/2023 |
Valori determinate |
|
Agenția ACET
|
Primărie |
||||
1. |
Turbiditate |
U.N.T. |
Acfma |
Acfma |
Acfma |
2. |
pH |
unit.pH |
6,5 ÷ 9,5 |
7,28 |
7,20 |
3. |
Conductivitate |
µS/cm |
2500 |
722 |
721 |
4. |
Duritate totală, minim |
grade germane |
5 (minim) |
18,70 |
18,90 |
5. |
Amoniu |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
6. |
Nitrați |
mg/l |
50 |
28,40 |
27,80 |
7. |
Nitriți |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
8. |
Clor rezidual liber |
mg/l |
≥ 0,1-≤ 0,5 |
0,45 |
0,43 |
9. |
Bacterii coliforme |
UFC/ 100ml |
0 |
0 |
0 |
10. |
Escherichia coli (E.coli) |
UFC/ 100ml |
0 |
0 |
0 |
11. |
Enterococi |
UFC/ 100ml |
0 |
0 |
0 |
12. |
Nr. de colonii la 22°C |
UFC/ml |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
13. |
Nr. de colonii la 37°C |
UFC/ml |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
CMA*:
concentrații maxim admise
Acfma:
acceptabilă pentru consumatori şi fără modificări anormale
Nma**: nici o
modificare anormală
Notă: Ultima actualizare 23.03.2023
8. Solca
Data prelevării probelor: 7.03.2023 Data efectuării analizelor: 7-10.03.2023
Nr. crt. |
Parametri analizați |
U.M. |
Valori CMA* conf. O.G. nr. 7/2023 |
Valori determinate |
|
Terasă bar |
Magazin Bestial |
||||
1. |
Turbiditate |
U.N.T. |
Acfma |
Acfma |
Acfma |
2. |
pH |
unit.pH |
6,5 ÷ 9,5 |
6,97 |
6,99 |
3. |
Conductivitate |
µS/cm |
2500 |
453 |
452 |
4. |
Duritate totală, minim |
grade germane |
5 (minim) |
11,00 |
11,30 |
5. |
Amoniu |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
6. |
Nitrați |
mg/l |
50 |
0,60 |
0,60 |
7. |
Nitriți |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
8. |
Clor rezidual liber |
mg/l |
≥ 0,1-≤ 0,5 |
0,16 |
0,35 |
9. |
Bacterii coliforme |
UFC/ 100ml |
0 |
0 |
0 |
10. |
Escherichia coli (E.coli) |
UFC/ 100ml |
0 |
0 |
0 |
11. |
Enterococi |
UFC/ 100ml |
0 |
0 |
0 |
12. |
Nr. de colonii la 22°C |
UFC/ml |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
13. |
Nr. de colonii la 37°C |
UFC/ml |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
CMA*:
concentrații maxim admise
Acfma:
acceptabilă pentru consumatori şi fără modificări anormale
Nma**: nici o
modificare anormală
Notă: Ultima actualizare 23.03.2023
9. Salcea
Data prelevării probelor: 13.03.2023 Data efectuării analizelor: 13-16.03.2023
Nr. crt. |
Parametri analizați |
U.M. |
Valori CMA* conf. O.G. nr. 7/2023 |
Valori determinate |
Primărie |
||||
1. |
Turbiditate |
U.N.T. |
Acfma |
Acfma |
2. |
pH |
unit.pH |
6,5 ÷ 9,5 |
7,47 |
3. |
Conductivitate |
µS/cm |
2500 |
842 |
4. |
Duritate totală, minim |
grade germane |
5 (minim) |
21,50 |
5. |
Amoniu |
mg/l |
0,5 |
0 |
6. |
Nitrați |
mg/l |
50 |
10,90 |
7. |
Nitriți |
mg/l |
0,5 |
0 |
8. |
Clor rezidual liber |
mg/l |
≥ 0,1-≤ 0,5 |
0,22 |
9. |
Bacterii coliforme |
UFC/ 100ml |
0 |
0 |
10. |
Escherichia coli (E.coli) |
UFC/ 100ml |
0 |
0 |
11. |
Enterococi |
UFC/ 100ml |
0 |
0 |
12. |
Nr. de colonii la 22°C |
UFC/ml |
Nma** |
Nma** |
13. |
Nr. de colonii la 37°C |
UFC/ml |
Nma** |
Nma** |
CMA*: concentrații
maxim admise
Acfma:
acceptabilă pentru consumatori şi fără modificări anormale
Nma**: nici o
modificare anormală
Notă: Ultima actualizare 23.03.2023