Buletine de analiză a apei
PARAMETRI DE CALITATE AI APEI DISTRIBUITE
ACET S.A. SUCEAVA monitorizează continuu
calitatea apei potabile, începând cu procesul de tratare a apei brute captate
până la consumatori, prin verificarea în laboratoarele de analiză a probelor de
apă recoltate în timpul procesului tehnologic, la ieșirea din stațiile de
tratare și la robinetul consumatorilor.
Monitorizarea calității apei potabile se
efectuează conform Ordonanţei nr. 7/2023 privind calitatea apei destinate
consumului uman și H.G. nr. 971/2023 cu modificările și completările
ulterioare.
Analizele fizico-chimice și bacteriologice sunt
efectuate conform standardelor în vigoare.
Rezultatele centralizate ale programelor de
monitorizare operațională a calității apei potabile sunt publicate în tabelele
de mai jos.
1.Suceava
și localități arondate (comuna Șcheia, comuna Ipotești)
Data prelevării probelor: 09.09.2025 Data efectuării
analizelor: 09 - 12.09.2025
Nr. crt. |
Parametri analizați |
U.M. |
Valori CMA* conf. O.G. nr. 7/2023 |
Valori determinate |
|||||||
Obcini Rompetrol |
G. Enescu Piața mică |
Zamca Lidl |
Centru Piața mare |
Burdujeni Gară |
Ițcani Mopan |
Comuna Șcheia Primărie |
Comuna Ipotești Primărie |
||||
1. |
Clor rezidual
liber |
mg/l |
≥ 0,1 - ≤ 0,5 |
0,41 |
0,30 |
0,43 |
0,36 |
0,36 |
0,34 |
0,36 |
0,40 |
2. |
pH |
unități pH |
≥ 6,5 și ≤ 9,5 |
7,76 |
7,73 |
7,77 |
7,78 |
7,74 |
7,79 |
7,75 |
7,74 |
3. |
Conductivitate |
µS/cm la 20oC |
2500 |
441 |
442 |
442 |
441 |
443 |
442 |
442 |
442 |
4. |
Turbiditate |
U.N.T. |
Acfma** |
0,20 |
0,56 |
0,19 |
0,28 |
0,18 |
0,18 |
0,34 |
0,26 |
5. |
Amoniu |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
6. |
Nitriți |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
7. |
Nitrați |
mg/l |
50 |
5,2 |
5,1 |
5,1 |
5,0 |
5,1 |
5,2 |
5,3 |
5,2 |
8. |
Duritate
totală |
grade germane |
≥ 5 |
12,43 |
12,40 |
13,23 |
13,21 |
12,43 |
12,08 |
12,38 |
13,10 |
9. |
Bacterii
coliforme |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
10. |
Escherichia
coli (E.coli) |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
11. |
Enterococi |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
12. |
Nr. de colonii
la 22°C |
UFC / ml |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
13. |
Nr. de colonii
la 37°C |
UFC / ml |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
CMA*:
concentrații maxim admise
Acfma**: acceptabilă pentru consumatori şi fără
modificări anormale
Fma***: fără modificări anormale
Notă: Ultima actualizare: 15.09.2025
2.Gura
Humorului
Data prelevării probelor: 08.09.2025 Data efectuării
analizelor: 08 - 11.09.2025
Nr. crt. |
Parametri
analizați |
U.M. |
Valori CMA*
conf. O.G. nr. 7/2023 |
Valori
determinate |
|
Piață |
Gară |
||||
1. |
Clor rezidual
liber |
mg/l |
≥ 0,1 - ≤ 0,5 |
0,17 |
0,25 |
2. |
pH |
unități pH |
≥ 6,5 și ≤ 9,5 |
7,52 |
7,56 |
3. |
Conductivitate |
µS/cm la 20oC |
2500 |
558 |
557 |
4. |
Turbiditate |
U.N.T. |
Acfma** |
0,26 |
0,34 |
5. |
Amoniu |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
6. |
Nitriți |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
7. |
Nitrați |
mg/l |
50 |
7,11 |
7,05 |
8. |
Duritate
totală |
grade germane |
≥ 5 |
16,99 |
16,91 |
9. |
Bacterii
coliforme |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
10. |
Escherichia
coli (E.coli) |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
11. |
Enterococi |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
12. |
Nr. de colonii
la 22°C |
UFC / ml |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
13. |
Nr. de colonii
la 37°C |
UFC / ml |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
CMA*:
concentrații maxim admise
Acfma**: acceptabilă pentru consumatori şi fără
modificări anormale
Fma***: fără modificări anormale
Notă: Ultima actualizare: 15.09.2025
3.Câmpulung
Moldovenesc
Data prelevării probelor: 01.09.2025 Data efectuării
analizelor: 01 - 04.09.2025
Nr. crt. |
Parametri
analizați |
U.M. |
Valori CMA*
conf. O.G. nr. 7/2023 |
Valori
determinate |
|
Gară |
Piață |
||||
1. |
Clor rezidual
liber |
mg/l |
≥ 0,1 - ≤ 0,5 |
0,10 |
0,10 |
2. |
pH |
unități pH |
≥ 6,5 și ≤ 9,5 |
7,56 |
7,60 |
3. |
Conductivitate |
µS/cm la 20oC |
2500 |
326 |
327 |
4. |
Turbiditate |
U.N.T. |
Acfma** |
0,34 |
0,48 |
5. |
Amoniu |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
6. |
Nitriți |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
7. |
Nitrați |
mg/l |
50 |
6,87 |
6,61 |
8. |
Duritate
totală |
grade germane |
≥ 5 |
8,93 |
9,06 |
9. |
Bacterii
coliforme |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
10. |
Escherichia
coli (E.coli) |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
11. |
Enterococi |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
12. |
Nr. de colonii
la 22°C |
UFC / ml |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
13. |
Nr. de colonii
la 37°C |
UFC / ml |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
CMA*:
concentrații maxim admise
Acfma**: acceptabilă pentru consumatori şi fără
modificări anormale
Fma***: fără modificări anormale
Notă: Ultima actualizare: 15.09.2025
4.Vatra Dornei
Data prelevării probelor: 01.09.2025 Data efectuării
analizelor: 01 - 04.09.2025
Nr. crt. |
Parametri
analizați |
U.M. |
Valori CMA*
conf. O.G. nr. 7/2023 |
Valori
determinate |
|
Piață |
Gară |
||||
1. |
Clor rezidual
liber |
mg/l |
≥ 0,1 - ≤ 0,5 |
0,10 |
0,10 |
2. |
pH |
unități pH |
≥ 6,5 și ≤ 9,5 |
7,64 |
7,58 |
3. |
Conductivitate |
µS/cm la 20oC |
2500 |
208 |
208 |
4. |
Turbiditate |
U.N.T. |
Acfma** |
1,91 |
2,04 |
5. |
Amoniu |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
6. |
Nitriți |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
7. |
Nitrați |
mg/l |
50 |
3,05 |
3,11 |
8. |
Duritate
totală |
grade germane |
≥ 5 |
6,28 |
6,35 |
9. |
Bacterii
coliforme |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
10. |
Escherichia
coli (E.coli) |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
11. |
Enterococi |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
12. |
Nr. de colonii
la 22°C |
UFC / ml |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
13. |
Nr. de colonii
la 37°C |
UFC / ml |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
CMA*:
concentrații maxim admise
Acfma**: acceptabilă pentru consumatori şi fără
modificări anormale
Fma***: fără modificări anormale
Notă: Ultima actualizare: 15.09.2025
5.Fălticeni
Data prelevării probelor: 01.09.2025 Data efectuării analizelor: 01 -
04.09.2025
Nr. crt. |
Parametri
analizați |
U.M. |
Valori CMA*
conf. O.G. nr. 7/2023 |
Valori
determinate |
||
Stație OMV |
Piață |
Comuna Baia -
Primărie |
||||
1. |
Clor rezidual
liber |
mg/l |
≥ 0,1 - ≤ 0,5 |
0,36 |
0,36 |
0,37 |
2. |
pH |
unități pH |
≥ 6,5 și ≤ 9,5 |
7,42 |
7,42 |
7,9 |
3. |
Conductivitate |
µS/cm la 20oC |
2500 |
532 |
530 |
427 |
4. |
Turbiditate |
U.N.T. |
Acfma** |
0,43 |
0,24 |
0,21 |
5. |
Amoniu |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
0 |
6. |
Nitriți |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
0 |
7. |
Nitrați |
mg/l |
50 |
22,7 |
22,5 |
7,0 |
8. |
Duritate
totală |
grade germane |
≥ 5 |
14,86 |
15,88 |
12,0 |
9. |
Bacterii
coliforme |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
0 |
10. |
Escherichia
coli (E.coli) |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
0 |
11. |
Enterococi |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
0 |
12. |
Nr. de colonii
la 22°C |
UFC / ml |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
13. |
Nr. de colonii
la 37°C |
UFC / ml |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
CMA*:
concentrații maxim admise
Acfma**: acceptabilă pentru consumatori şi fără
modificări anormale
Fma***: fără modificări anormale
Notă: Ultima actualizare: 15.09.2025
6.Rădăuți
Data prelevării probelor: 02.09.2025 Data efectuării
analizelor: 02 - 05.09.2025
Nr. crt. |
Parametri
analizați |
U.M. |
Valori CMA*
conf. O.G. nr. 7/2023 |
Valori
determinate |
|
Gară |
Piață |
||||
1. |
Clor rezidual
liber |
mg/l |
≥ 0,1 - ≤ 0,5 |
0,14 |
0,13 |
2. |
pH |
unități pH |
≥ 6,5 și ≤ 9,5 |
7,45 |
7,46 |
3. |
Conductivitate |
µS/cm la 20oC |
2500 |
415 |
413 |
4. |
Turbiditate |
U.N.T. |
Acfma** |
2,15 |
2,34 |
5. |
Amoniu |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
6. |
Nitriți |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
7. |
Nitrați |
mg/l |
50 |
2,9 |
2,5 |
8. |
Duritate
totală |
grade germane |
≥ 5 |
11,60 |
11,80 |
9. |
Bacterii
coliforme |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
10. |
Escherichia
coli (E.coli) |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
11. |
Enterococi |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
12. |
Nr. de colonii
la 22°C |
UFC / ml |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
13. |
Nr. de colonii
la 37°C |
UFC / ml |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
CMA*:
concentrații maxim admise
Acfma**: acceptabilă pentru consumatori şi fără
modificări anormale
Fma***: fără modificări anormale
Notă: Ultima actualizare: 15.09.2025
7.Siret
Data prelevării probelor: 09.09.2025 Data efectuării
analizelor: 09 - 12.09.2025
Nr. crt. |
Parametri
analizați |
U.M. |
Valori CMA*
conf. O.G. nr. 7/2023 |
Valori
determinate |
|
Primărie |
Autogară |
||||
1. |
Clor rezidual
liber |
mg/l |
≥ 0,1 - ≤ 0,5 |
0,10 |
0,10 |
2. |
pH |
unități pH |
≥ 6,5 și ≤ 9,5 |
7,88 |
7,86 |
3. |
Conductivitate |
µS/cm la 20oC |
2500 |
638 |
637 |
4. |
Turbiditate |
U.N.T. |
Acfma** |
0,33 |
0,26 |
5. |
Amoniu |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
6. |
Nitriți |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
7. |
Nitrați |
mg/l |
50 |
21,4 |
21,52 |
8. |
Duritate
totală |
grade germane |
≥ 5 |
18,04 |
18,17 |
9. |
Bacterii
coliforme |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
10. |
Escherichia
coli (E.coli) |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
11. |
Enterococi |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
12. |
Nr. de colonii
la 22°C |
UFC / ml |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
13. |
Nr. de colonii
la 37°C |
UFC / ml |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
CMA*:
concentrații maxim admise
Acfma**: acceptabilă pentru consumatori şi fără
modificări anormale
Fma***: fără modificări anormale
Notă: Ultima actualizare: 15.09.2025