Buletine de analiză a apei
PARAMETRI DE CALITATE AI APEI DISTRIBUITE
ACET S.A. SUCEAVA
monitorizează continuu calitatea apei potabile, începând cu procesul de tratare
a apei brute captate până la consumatori, prin verificarea în laboratoarele de
analiză a probelor de apă recoltate în timpul procesului tehnologic, la ieșirea
din stațiile de tratare și la robinetul consumatorilor.
Monitorizarea calității
apei potabile se efectuează conform Ordonanţei nr. 7/2023 privind calitatea apei
destinate consumului uman și H.G. nr. 974/2004 cu modificările și completările
ulterioare.
Analizele fizico-chimice și
bacteriologice sunt efectuate conform standardelor în vigoare.
Rezultatele centralizate
ale programelor de monitorizare operațională a calității apei potabile sunt
publicate în tabelele de mai jos.
1.
Suceava și localități arondate
(comuna Șcheia, comuna Ipotești)
Data
prelevării probelor: 12.09.2023 Data efectuării
analizelor: 12 - 15.09.2023
Nr. crt. |
Parametri
analizați |
U.M. |
Valori
CMA* conf. O.G. nr. 7/2023 |
Valori
determinate |
|||||||
Obcini Rompetrol |
G. Enescu Piață |
Zamca Lidl |
Centru Piață |
Burdujeni Piață |
Ițcani Mopan |
Comuna Șcheia Primărie |
Comuna Ipotești Primărie |
||||
1. |
Turbiditate |
U.N.T. |
Acfma |
Acfma |
Acfma |
Acfma |
Acfma |
Acfma |
Acfma |
Acfma |
Acfma |
2. |
pH |
unit.pH |
6,5
÷ 9,5 |
7,71 |
7,53 |
7,61 |
7,67 |
7,65 |
7,77 |
7,62 |
7,71 |
3. |
Conductivitate |
µS/cm |
2500 |
451 |
456 |
454 |
453 |
452 |
453 |
454 |
451 |
4. |
Duritate totală, minim |
grade
germane |
5
(minim) |
10,98 |
11,27 |
11,66 |
11,32 |
11,02 |
11,16 |
10,53 |
10,48 |
5. |
Amoniu |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
6. |
Nitrați |
mg/l |
50 |
3,31 |
3,89 |
3,71 |
4,07 |
4,11 |
4,21 |
3,96 |
3,52 |
7. |
Nitriți |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
8. |
Clor rezidual liber |
mg/l |
≥ 0,1 - ≤ 0,5 |
0,44 |
0,30 |
0,35 |
0,38 |
0,36 |
0,37 |
0,39 |
0,40 |
9. |
Bacterii coliforme |
UFC
/ 100ml |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
10. |
Escherichia coli (E.coli) |
UFC
/ 100ml |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
11. |
Enterococi |
UFC
/ 100ml |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
12. |
Nr. de colonii la 22°C |
UFC
/ ml |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
13. |
Nr. de colonii la 37°C |
UFC
/ ml |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
CMA*: concentrații maxim admise
Acfma: acceptabilă pentru
consumatori şi fără modificări anormale
Nma**: nici o modificare
anormală
Notă: Ultima actualizare: 18.09.2023
2.
Gura Humorului
Data
prelevării probelor: 11.09.2023 Data
efectuării analizelor: 11 - 14.09.2023
Nr. crt. |
Parametri analizați |
U.M. |
Valori CMA* conf. O.G. nr. 7/2023 |
Valori determinate |
|
Piaţă |
Gară |
||||
1. |
Turbiditate |
U.N.T. |
Acfma |
Acfma |
Acfma |
2. |
pH |
unit.pH |
6,5 ÷ 9,5 |
7,51 |
7,51 |
3. |
Conductivitate |
µS/cm |
2500 |
581 |
578 |
4. |
Duritate totală, minim |
grade germane |
5 (minim) |
13,20 |
12,10 |
5. |
Amoniu |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
6. |
Nitrați |
mg/l |
50 |
7,22 |
7,11 |
7. |
Nitriți |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
8. |
Clor rezidual liber |
mg/l |
≥ 0,1 - ≤ 0,5 |
0,20 |
0,19 |
9. |
Bacterii coliforme |
UFC / 100ml |
0 |
0 |
0 |
10. |
Escherichia coli (E.coli) |
UFC / 100ml |
0 |
0 |
0 |
11. |
Enterococi |
UFC / 100ml |
0 |
0 |
0 |
12. |
Nr. de colonii la 22°C |
UFC / ml |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
13. |
Nr. de colonii la 37°C |
UFC / ml |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
CMA*: concentrații maxim admise
Acfma: acceptabilă pentru
consumatori şi fără modificări anormale
Nma**: nici o modificare
anormală
Notă:
Ultima actualizare: 18.09.2023
3.
Câmpulung Moldovenesc
Data
prelevării probelor: 4.09.2023 Data
efectuării analizelor: 4 - 7.09.2023
Nr. crt. |
Parametri analizați |
U.M. |
Valori CMA* conf. O.G. nr. 7/2023 |
Valori determinate |
|
Gară |
Piaţă |
||||
1. |
Turbiditate |
U.N.T. |
Acfma |
Acfma |
Acfma |
2. |
pH |
unit.pH |
6,5 ÷ 9,5 |
7,48 |
7,50 |
3. |
Conductivitate |
µS/cm |
2500 |
387 |
390 |
4. |
Duritate totală, minim |
grade germane |
5 (minim) |
9,75 |
9,48 |
5. |
Amoniu |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
6. |
Nitrați |
mg/l |
50 |
9,19 |
9,11 |
7. |
Nitriți |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
8. |
Clor rezidual liber |
mg/l |
≥ 0,1 - ≤ 0,5 |
0,20 |
0,22 |
9. |
Bacterii coliforme |
UFC/ 100ml |
0 |
0 |
0 |
10. |
Escherichia coli (E.coli) |
UFC/ 100ml |
0 |
0 |
0 |
11. |
Enterococi |
UFC/ 100ml |
0 |
0 |
0 |
12. |
Nr. de colonii la 22°C |
UFC/ml |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
13. |
Nr. de colonii la 37°C |
UFC/ml |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
CMA*: concentrații maxim admise
Acfma: acceptabilă pentru
consumatori şi fără modificări anormale
Nma**: nici o modificare
anormală
Notă:
Ultima actualizare: 18.09.2023
4.
Vatra Dornei
Data
prelevării probelor: 4.09.2023 Data
efectuării analizelor: 4 - 7.09.2023
Nr. crt. |
Parametri analizați |
U.M. |
Valori CMA* conf. O.G. nr. 7/2023 |
Valori determinate |
|
Piață |
Gara |
||||
1. |
Turbiditate |
U.N.T. |
Acfma |
Acfma |
Acfma |
2. |
pH |
unit.pH |
6,5 ÷ 9,5 |
7,56 |
7,58 |
3. |
Conductivitate |
µS/cm |
2500 |
233 |
233 |
4. |
Duritate totală, minim |
grade germane |
5 (minim) |
4,80 |
3,29 |
5. |
Amoniu |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
6. |
Nitrați |
mg/l |
50 |
3,71 |
3,84 |
7. |
Nitriți |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
8. |
Clor rezidual liber |
mg/l |
≥ 0,1-≤ 0,5 |
0,24 |
0,22 |
9. |
Bacterii coliforme |
UFC / 100ml |
0 |
0 |
0 |
10. |
Escherichia coli (E.coli) |
UFC / 100ml |
0 |
0 |
0 |
11. |
Enterococi |
UFC / 100ml |
0 |
0 |
0 |
12. |
Nr. de colonii la 22°C |
UFC / ml |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
13. |
Nr. de colonii la 37°C |
UFC / ml |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
CMA*: concentrații maxim admise
Acfma: acceptabilă pentru
consumatori şi fără modificări anormale
Nma**: nici o modificare anormală
Notă:
Ultima actualizare: 18.09.2023
5.
Fălticeni și localități arondate
(comuna Baia)
Data
prelevării probelor: 4.09.2023 Data
efectuării analizelor: 4-7.09.2023
Nr. crt. |
Parametri analizați |
U.M. |
Valori CMA* conf. O.G. nr. 7/2023 |
Valori determinate |
|
Stație OMV |
Piață |
||||
1. |
Turbiditate |
U.N.T. |
Acfma |
Acfma |
Acfma |
2. |
pH |
unit.pH |
6,5 ÷ 9,5 |
7,46 |
7,42 |
3. |
Conductivitate |
µS/cm |
2500 |
588 |
575 |
4. |
Duritate totală, minim |
grade germane |
5 (minim) |
13,66 |
13,78 |
5. |
Amoniu |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
6. |
Nitrați |
mg/l |
50 |
17,05 |
17,21 |
7. |
Nitriți |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
8. |
Clor rezidual liber |
mg/l |
≥ 0,1 - ≤ 0,5 |
0,27 |
0,25 |
9. |
Bacterii coliforme |
UFC / 100ml |
0 |
0 |
0 |
10. |
Escherichia coli (E.coli) |
UFC / 100ml |
0 |
0 |
0 |
11. |
Enterococi |
UFC / 100ml |
0 |
0 |
0 |
12. |
Nr. de colonii la 22°C |
UFC / ml |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
13. |
Nr. de colonii la 37°C |
UFC / ml |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
CMA*: concentrații maxim admise
Acfma: acceptabilă pentru
consumatori şi fără modificări anormale
Nma**: nici o modificare
anormală
Notă:
Ultima actualizare: 18.09.2023
6.
Rădăuți
Data
prelevării probelor: 5.09.2023 Data
efectuării analizelor: 5 - 8.09.2023
Nr. crt. |
Parametri analizați |
U.M. |
Valori CMA* conf. O.G. nr. 7/2023 |
Valori determinate |
|
Agenție |
Piața |
||||
1. |
Turbiditate |
U.N.T. |
Acfma |
Acfma |
Acfma |
2. |
pH |
unit.pH |
6,5 ÷ 9,5 |
7,39 |
7,57 |
3. |
Conductivitate |
µS/cm |
2500 |
452 |
456 |
4. |
Duritate totală, minim |
grade germane |
5 (minim) |
10,15 |
10,31 |
5. |
Amoniu |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
6. |
Nitrați |
mg/l |
50 |
4,20 |
4,98 |
7. |
Nitriți |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
8. |
Clor rezidual liber |
mg/l |
≥ 0,1 - ≤ 0,5 |
0,45 |
0,29 |
9. |
Bacterii coliforme |
UFC / 100ml |
0 |
0 |
0 |
10. |
Escherichia coli (E.coli) |
UFC / 100ml |
0 |
0 |
0 |
11. |
Enterococi |
UFC / 100ml |
0 |
0 |
0 |
12. |
Nr. de colonii la 22°C |
UFC / ml |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
13. |
Nr. de colonii la 37°C |
UFC / ml |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
CMA*: concentrații maxim admise
Acfma: acceptabilă pentru
consumatori şi fără modificări anormale
Nma**: nici o modificare
anormală
Notă:
Ultima actualizare: 18.09.2023
7.
Siret
Data
prelevării probelor: 12.09.2023 Data
efectuării analizelor: 12 - 15.09.2023
Nr. crt. |
Parametri analizați |
U.M. |
Valori CMA* conf. O.G. nr. 7/2023 |
Valori determinate |
|
Agenția ACET |
Primărie |
||||
1. |
Turbiditate |
U.N.T. |
Acfma |
Acfma |
Acfma |
2. |
pH |
unit.pH |
6,5 ÷ 9,5 |
7,19 |
6,94 |
3. |
Conductivitate |
µS/cm |
2500 |
725 |
727 |
4. |
Duritate
totală, minim |
grade germane |
5 (minim) |
18,05 |
18,07 |
5. |
Amoniu |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
6. |
Nitrați |
mg/l |
50 |
36,41 |
36,38 |
7. |
Nitriți |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
8. |
Clor
rezidual liber |
mg/l |
≥ 0,1 - ≤ 0,5 |
0,23 |
0,23 |
9. |
Bacterii
coliforme |
UFC / 100ml |
0 |
0 |
0 |
10. |
Escherichia
coli (E.coli) |
UFC / 100ml |
0 |
0 |
0 |
11. |
Enterococi |
UFC / 100ml |
0 |
0 |
0 |
12. |
Nr.
de colonii la 22°C |
UFC / ml |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
13. |
Nr.
de colonii la 37°C |
UFC / ml |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
CMA*: concentrații maxim admise
Acfma: acceptabilă pentru
consumatori şi fără modificări anormale
Nma**: nici o modificare
anormală
Notă:
Ultima actualizare: 18.09.2023
8.
Solca
Data prelevării probelor: 5.09.2023 Data
efectuării analizelor: 5 - 8.09.2023
Nr. crt. |
Parametri analizați |
U.M. |
Valori CMA* conf. O.G. nr. 7/2023 |
Valori determinate |
|
Magazin Bestial |
Terasa bar |
||||
1. |
Turbiditate |
U.N.T. |
Acfma |
Acfma |
Acfma |
2. |
pH |
unit.pH |
6,5 ÷ 9,5 |
7,04 |
6,98 |
3. |
Conductivitate |
µS/cm |
2500 |
450 |
452 |
4. |
Duritate
totală, minim |
grade germane |
5 (minim) |
10,47 |
10,53 |
5. |
Amoniu |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
6. |
Nitrați |
mg/l |
50 |
5,24 |
5,49 |
7. |
Nitriți |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
8. |
Clor
rezidual liber |
mg/l |
≥ 0,1 - ≤ 0,5 |
0,25 |
0,29 |
9. |
Bacterii
coliforme |
UFC / 100ml |
0 |
0 |
0 |
10 |
Escherichia
coli (E.coli) |
UFC / 100ml |
0 |
0 |
0 |
11. |
Enterococi |
UFC / 100ml |
0 |
0 |
0 |
12 |
Nr.
de colonii la 22°C |
UFC / ml |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
13 |
Nr.
de colonii la 37°C |
UFC /ml |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
CMA*: concentrații maxim admise
Acfma: acceptabilă pentru
consumatori şi fără modificări anormale
Nma**: nici o modificare
anormală
Notă:
Ultima actualizare: 18.09.2023
9.
Salcea
Data
prelevării probelor: 11.09.2023 Data
efectuării analizelor: 11 - 14.09.2023
Nr. crt. |
Parametri analizați |
U.M. |
Valori CMA* conf. O.G. nr. 7/2023 |
Valori determinate |
Primărie |
||||
1. |
Turbiditate |
U.N.T. |
Acfma |
Acfma |
2. |
pH |
unit.pH |
6,5 ÷ 9,5 |
7,50 |
3. |
Conductivitate |
µS/cm |
2500 |
865 |
4. |
Duritate totală, minim |
grade germane |
5 (minim) |
16,85 |
5. |
Amoniu |
mg/l |
0,5 |
0 |
6. |
Nitrați |
mg/l |
50 |
15,95 |
7. |
Nitriți |
mg/l |
0,5 |
0 |
8. |
Clor rezidual liber |
mg/l |
≥ 0,1 - ≤ 0,5 |
0,31 |
9. |
Bacterii coliforme |
UFC/ 100ml |
0 |
0 |
10. |
Escherichia coli (E.coli) |
UFC/ 100ml |
0 |
0 |
11. |
Enterococi |
UFC/ 100ml |
0 |
0 |
12. |
Nr. de colonii la 22°C |
UFC/ml |
Nma** |
Nma** |
13. |
Nr. de colonii la 37°C |
UFC/ml |
Nma** |
Nma** |
CMA*: concentrații maxim admise
Acfma: acceptabilă pentru
consumatori şi fără modificări anormale
Nma**: nici o modificare anormală
Notă:
Ultima actualizare: 18.09.2023