Buletine de analiză a apei
PARAMETRI DE CALITATE AI APEI DISTRIBUITE
ACET S.A. SUCEAVA monitorizează continuu
calitatea apei potabile, începând cu procesul de tratare a apei brute captate
până la consumatori, prin verificarea în laboratoarele de analiză a probelor de
apă recoltate în timpul procesului tehnologic, la ieșirea din stațiile de
tratare și la robinetul consumatorilor.
Monitorizarea calității apei potabile se
efectuează conform Ordonanţei nr. 7/2023 privind calitatea apei destinate
consumului uman și H.G. nr. 971/2023 cu modificările și completările
ulterioare.
Analizele fizico-chimice și bacteriologice sunt
efectuate conform standardelor în vigoare.
Rezultatele centralizate ale programelor de
monitorizare operațională a calității apei potabile sunt publicate în tabelele
de mai jos.
1.Suceava
și localități arondate (comuna Șcheia, comuna Ipotești)
Data prelevării probelor: 10.06.2025 Data efectuării
analizelor: 10.05 - 13.06.2025
Nr. crt. |
Parametri analizați |
U.M. |
Valori CMA* conf. O.G. nr. 7/2023 |
Valori determinate |
|||||||
Obcini Rompetrol |
G. Enescu Piața mică |
Zamca Lidl |
Centru Piața mare |
Burdujeni Gară |
Ițcani Mopan |
Comuna Șcheia Primărie |
Comuna Ipotești Primărie |
||||
1. |
Clor rezidual
liber |
mg/l |
≥ 0,1 - ≤ 0,5 |
0,39 |
0,41 |
0,41 |
0,30 |
0,30 |
0,32 |
0,37 |
0,38 |
2. |
pH |
unități pH |
≥ 6,5 și ≤ 9,5 |
7,66 |
7,70 |
7,72 |
7,66 |
7,65 |
7,73 |
7,69 |
7,69 |
3. |
Conductivitate |
µS/cm la 20oC |
2500 |
460 |
459 |
463 |
461 |
462 |
461 |
461 |
461 |
4. |
Turbiditate |
U.N.T. |
Acfma** |
0,30 |
0,23 |
0,26 |
0,26 |
0,15 |
0,20 |
0,29 |
0,22 |
5. |
Amoniu |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
6. |
Nitriți |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
7. |
Nitrați |
mg/l |
50 |
3,87 |
3,72 |
3,81 |
3,92 |
4,12 |
4,02 |
3,45 |
3,95 |
8. |
Duritate
totală |
grade germane |
≥ 5 |
12,39 |
12,53 |
12,40 |
11,77 |
11,67 |
11,62 |
12,40 |
11,61 |
9. |
Bacterii
coliforme |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
10. |
Escherichia
coli (E.coli) |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
11. |
Enterococi |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
12. |
Nr. de colonii
la 22°C |
UFC / ml |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
13. |
Nr. de colonii
la 37°C |
UFC / ml |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
CMA*:
concentrații maxim admise
Acfma**: acceptabilă pentru consumatori şi fără
modificări anormale
Fma***: fără modificări anormale
Notă: Ultima actualizare: 25.06.2025
2.Gura
Humorului
Data prelevării probelor: 26.05.2025 Data efectuării analizelor: 26.05
- 29.05.2025
Nr. crt. |
Parametri
analizați |
U.M. |
Valori CMA*
conf. O.G. nr. 7/2023 |
Valori
determinate |
|
Piață |
Gară |
||||
1. |
Clor rezidual
liber |
mg/l |
≥ 0,1 - ≤ 0,5 |
0,32 |
0,22 |
2. |
pH |
unități pH |
≥ 6,5 și ≤ 9,5 |
7,57 |
7,52 |
3. |
Conductivitate |
µS/cm la 20oC |
2500 |
532 |
533 |
4. |
Turbiditate |
U.N.T. |
Acfma** |
0,27 |
0,25 |
5. |
Amoniu |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
6. |
Nitriți |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
7. |
Nitrați |
mg/l |
50 |
8,16 |
8,21 |
8. |
Duritate
totală |
grade germane |
≥ 5 |
16,02 |
15,90 |
9. |
Bacterii
coliforme |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
10. |
Escherichia
coli (E.coli) |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
11. |
Enterococi |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
12. |
Nr. de colonii
la 22°C |
UFC / ml |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
13. |
Nr. de colonii
la 37°C |
UFC / ml |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
CMA*:
concentrații maxim admise
Acfma**: acceptabilă pentru consumatori şi fără
modificări anormale
Fma***: fără modificări anormale
Notă: Ultima actualizare: 25.06.2025
3.Câmpulung
Moldovenesc
Data prelevării probelor: 02.06.2025 Data efectuării
analizelor: 02.06 - 05.06.2025
Nr. crt. |
Parametri
analizați |
U.M. |
Valori CMA*
conf. O.G. nr. 7/2023 |
Valori
determinate |
|
Gară |
Piață |
||||
1. |
Clor rezidual
liber |
mg/l |
≥ 0,1 - ≤ 0,5 |
0,10 |
0,10 |
2. |
pH |
unități pH |
≥ 6,5 și ≤ 9,5 |
7,48 |
7,48 |
3. |
Conductivitate |
µS/cm la 20oC |
2500 |
381 |
382 |
4. |
Turbiditate |
U.N.T. |
Acfma** |
4,04 |
3,89 |
5. |
Amoniu |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
6. |
Nitriți |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
7. |
Nitrați |
mg/l |
50 |
8,00 |
7,60 |
8. |
Duritate
totală |
grade germane |
≥ 5 |
10,30 |
10,80 |
9. |
Bacterii
coliforme |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
10. |
Escherichia
coli (E.coli) |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
11. |
Enterococi |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
12. |
Nr. de colonii
la 22°C |
UFC / ml |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
13. |
Nr. de colonii
la 37°C |
UFC / ml |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
CMA*:
concentrații maxim admise
Acfma**: acceptabilă pentru consumatori şi fără
modificări anormale
Fma***: fără modificări anormale
Notă: Ultima actualizare: 25.06.2025
4.Vatra
Dornei
Data prelevării probelor: 02.06.2025 Data efectuării analizelor: 02.06
- 05.06.2025
Nr. crt. |
Parametri
analizați |
U.M. |
Valori CMA*
conf. O.G. nr. 7/2023 |
Valori
determinate |
|
Piață |
Gară |
||||
1. |
Clor rezidual
liber |
mg/l |
≥ 0,1 - ≤ 0,5 |
0,10 |
0,10 |
2. |
pH |
unități pH |
≥ 6,5 și ≤ 9,5 |
6,75 |
6,63 |
3. |
Conductivitate |
µS/cm la 20oC |
2500 |
171,90 |
167,20 |
4. |
Turbiditate |
U.N.T. |
Acfma** |
1,56 |
1,38 |
5. |
Amoniu |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
6. |
Nitriți |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
7. |
Nitrați |
mg/l |
50 |
4,31 |
4,36 |
8. |
Duritate
totală |
grade germane |
≥ 5 |
5 |
5 |
9. |
Bacterii
coliforme |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
10. |
Escherichia
coli (E.coli) |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
11. |
Enterococi |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
12. |
Nr. de colonii
la 22°C |
UFC / ml |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
13. |
Nr. de colonii
la 37°C |
UFC / ml |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
CMA*:
concentrații maxim admise
Acfma**: acceptabilă pentru consumatori şi fără
modificări anormale
Fma***: fără modificări anormale
Notă: Ultima actualizare: 25.06.2025
5.Fălticeni
Data prelevării probelor: 02.06.2025 Data efectuării
analizelor: 02.06 - 05.06.2025
Nr. crt. |
Parametri
analizați |
U.M. |
Valori CMA*
conf. O.G. nr. 7/2023 |
Valori
determinate |
||
Stație OMV |
Piață |
Comuna Baia -
Primărie |
||||
1. |
Clor rezidual
liber |
mg/l |
≥ 0,1 - ≤ 0,5 |
0,46 |
0,38 |
0,14 |
2. |
pH |
unități pH |
≥ 6,5 și ≤ 9,5 |
7,44 |
7,54 |
7,39 |
3. |
Conductivitate |
µS/cm la 20oC |
2500 |
542 |
542 |
481 |
4. |
Turbiditate |
U.N.T. |
Acfma** |
0,29 |
0,51 |
1,31 |
5. |
Amoniu |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
0 |
6. |
Nitriți |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
0 |
7. |
Nitrați |
mg/l |
50 |
21,70 |
22,00 |
16,00 |
8. |
Duritate
totală |
grade germane |
≥ 5 |
16,01 |
15,45 |
13,66 |
9. |
Bacterii
coliforme |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
0 |
10. |
Escherichia
coli (E.coli) |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
0 |
11. |
Enterococi |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
0 |
12. |
Nr. de colonii
la 22°C |
UFC / ml |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
13. |
Nr. de colonii
la 37°C |
UFC / ml |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
CMA*:
concentrații maxim admise
Acfma**: acceptabilă pentru consumatori şi fără
modificări anormale
Fma***: fără modificări anormale
Notă: Ultima actualizare: 25.06.2025
6.Rădăuți
Data prelevării probelor: 03.06.2025 Data efectuării
analizelor: 03.06 - 06.06.2025
Nr. crt. |
Parametri
analizați |
U.M. |
Valori CMA*
conf. O.G. nr. 7/2023 |
Valori
determinate |
|
Agenția ACET |
Primărie |
||||
1. |
Clor rezidual
liber |
mg/l |
≥ 0,1 - ≤ 0,5 |
0,18 |
0,16 |
2. |
pH |
unități pH |
≥ 6,5 și ≤ 9,5 |
7,50 |
7,50 |
3. |
Conductivitate |
µS/cm la 20oC |
2500 |
341 |
343 |
4. |
Turbiditate |
U.N.T. |
Acfma** |
4,78 |
4,79 |
5. |
Amoniu |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
6. |
Nitriți |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
7. |
Nitrați |
mg/l |
50 |
4,31 |
4,24 |
8. |
Duritate
totală |
grade germane |
≥ 5 |
8,51 |
8,33 |
9. |
Bacterii
coliforme |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
10. |
Escherichia
coli (E.coli) |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
11. |
Enterococi |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
12. |
Nr. de colonii
la 22°C |
UFC / ml |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
13. |
Nr. de colonii
la 37°C |
UFC / ml |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
CMA*:
concentrații maxim admise
Acfma**: acceptabilă pentru consumatori şi fără
modificări anormale
Fma***: fără modificări anormale
Notă: Ultima actualizare: 25.06.2025
7.Siret
Data prelevării probelor: 10.06.2025 Data efectuării
analizelor: 10.06 - 13.06.2025
Nr. crt. |
Parametri
analizați |
U.M. |
Valori CMA*
conf. O.G. nr. 7/2023 |
Valori
determinate |
|
Primărie |
Agenție ACET |
||||
1. |
Clor rezidual
liber |
mg/l |
≥ 0,1 - ≤ 0,5 |
0,27 |
0,28 |
2. |
pH |
unități pH |
≥ 6,5 și ≤ 9,5 |
7,05 |
7,08 |
3. |
Conductivitate |
µS/cm la 20oC |
2500 |
672 |
674 |
4. |
Turbiditate |
U.N.T. |
Acfma** |
0,73 |
0,72 |
5. |
Amoniu |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
6. |
Nitriți |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
7. |
Nitrați |
mg/l |
50 |
23,11 |
23,19 |
8. |
Duritate
totală |
grade germane |
≥ 5 |
17,16 |
17,12 |
9. |
Bacterii
coliforme |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
10. |
Escherichia
coli (E.coli) |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
11. |
Enterococi |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
12. |
Nr. de colonii
la 22°C |
UFC / ml |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
13. |
Nr. de colonii
la 37°C |
UFC / ml |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
CMA*:
concentrații maxim admise
Acfma**: acceptabilă pentru consumatori şi fără
modificări anormale
Fma***: fără modificări anormale
Notă: Ultima actualizare: 25.06.2025