Buletine de analiză a apei
PARAMETRI DE CALITATE AI APEI DISTRIBUITE
ACET S.A. SUCEAVA monitorizează continuu
calitatea apei potabile, începând cu procesul de tratare a apei brute captate
până la consumatori, prin verificarea în laboratoarele de analiză a probelor de
apă recoltate în timpul procesului tehnologic, la ieșirea din stațiile de
tratare și la robinetul consumatorilor.
Monitorizarea calității apei potabile se
efectuează conform Ordonanţei nr. 7/2023 privind calitatea apei destinate
consumului uman și H.G. nr. 971/2023 cu modificările și completările
ulterioare.
Analizele fizico-chimice și bacteriologice sunt
efectuate conform standardelor în vigoare.
Rezultatele centralizate ale programelor de
monitorizare operațională a calității apei potabile sunt publicate în tabelele
de mai jos.
1.Suceava
și localități arondate (comuna Șcheia, comuna Ipotești)
Data prelevării probelor: 24.06.2025 Data efectuării
analizelor: 24 - 27.06.2025
Nr. crt. |
Parametri analizați |
U.M. |
Valori CMA* conf. O.G. nr. 7/2023 |
Valori determinate |
|||||||
Obcini Rompetrol |
G. Enescu Piața mică |
Zamca Lidl |
Centru Piața mare |
Burdujeni Piață |
Ițcani Mopan |
Comuna Șcheia Primărie |
Comuna Ipotești Primărie |
||||
1. |
Clor rezidual
liber |
mg/l |
≥ 0,1 - ≤ 0,5 |
0,43 |
0,45 |
0,31 |
0,43 |
0,32 |
0,39 |
0,44 |
0,42 |
2. |
pH |
unități pH |
≥ 6,5 și ≤ 9,5 |
7,70 |
7,66 |
7,22 |
7,75 |
7,71 |
7,76 |
7,60 |
7,77 |
3. |
Conductivitate |
µS/cm la 20oC |
2500 |
459 |
459 |
467 |
460 |
467 |
461 |
460 |
462 |
4. |
Turbiditate |
U.N.T. |
Acfma** |
0,11 |
0,86 |
0,47 |
0,64 |
0,54 |
0,56 |
0,15 |
0,15 |
5. |
Amoniu |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
6. |
Nitriți |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
7. |
Nitrați |
mg/l |
50 |
7,00 |
7,20 |
7,60 |
7,30 |
7,70 |
7,40 |
7,30 |
7,20 |
8. |
Duritate
totală |
grade germane |
≥ 5 |
11,52 |
11,70 |
12,17 |
11,70 |
12,00 |
11,80 |
11,96 |
11,70 |
9. |
Bacterii
coliforme |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
10. |
Escherichia
coli (E.coli) |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
11. |
Enterococi |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
12. |
Nr. de colonii
la 22°C |
UFC / ml |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
13. |
Nr. de colonii
la 37°C |
UFC / ml |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
CMA*:
concentrații maxim admise
Acfma**: acceptabilă pentru consumatori şi fără
modificări anormale
Fma***: fără modificări anormale
Notă: Ultima actualizare: 04.07.2025
2.Gura
Humorului
Data prelevării probelor: 23.06.2025 Data efectuării
analizelor: 23 - 26.06.2025
Nr. crt. |
Parametri
analizați |
U.M. |
Valori CMA*
conf. O.G. nr. 7/2023 |
Valori
determinate |
|
Gară |
Piață |
||||
1. |
Clor rezidual
liber |
mg/l |
≥ 0,1 - ≤ 0,5 |
0,22 |
0,24 |
2. |
pH |
unități pH |
≥ 6,5 și ≤ 9,5 |
7,63 |
7,56 |
3. |
Conductivitate |
µS/cm la 20oC |
2500 |
552 |
532 |
4. |
Turbiditate |
U.N.T. |
Acfma** |
0,26 |
0,15 |
5. |
Amoniu |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
6. |
Nitriți |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
7. |
Nitrați |
mg/l |
50 |
8,11 |
8,09 |
8. |
Duritate
totală |
grade germane |
≥ 5 |
14,05 |
14,12 |
9. |
Bacterii
coliforme |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
10. |
Escherichia
coli (E.coli) |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
11. |
Enterococi |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
12. |
Nr. de colonii
la 22°C |
UFC / ml |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
13. |
Nr. de colonii
la 37°C |
UFC / ml |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
CMA*:
concentrații maxim admise
Acfma**: acceptabilă pentru consumatori şi fără
modificări anormale
Fma***: fără modificări anormale
Notă: Ultima actualizare: 04.07.2025
3.Câmpulung
Moldovenesc
Data prelevării probelor: 16.06.2025 Data efectuării
analizelor: 16 - 19.06.2025
Nr. crt. |
Parametri
analizați |
U.M. |
Valori CMA*
conf. O.G. nr. 7/2023 |
Valori
determinate |
|
Gară |
Piață |
||||
1. |
Clor rezidual
liber |
mg/l |
≥ 0,1 - ≤ 0,5 |
0,10 |
0,10 |
2. |
pH |
unități pH |
≥ 6,5 și ≤ 9,5 |
7,47 |
7,47 |
3. |
Conductivitate |
µS/cm la 20oC |
2500 |
371 |
372 |
4. |
Turbiditate |
U.N.T. |
Acfma** |
1,26 |
1,04 |
5. |
Amoniu |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
6. |
Nitriți |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
7. |
Nitrați |
mg/l |
50 |
6,15 |
6,12 |
8. |
Duritate
totală |
grade germane |
≥ 5 |
8,36 |
8,41 |
9. |
Bacterii
coliforme |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
10. |
Escherichia
coli (E.coli) |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
11. |
Enterococi |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
12. |
Nr. de colonii
la 22°C |
UFC / ml |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
13. |
Nr. de colonii
la 37°C |
UFC / ml |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
CMA*:
concentrații maxim admise
Acfma**: acceptabilă pentru consumatori şi fără
modificări anormale
Fma***: fără modificări anormale
Notă: Ultima actualizare: 04.07.2025
4.Vatra Dornei
Data prelevării probelor: 23.06.2025 Data efectuării
analizelor: 23 - 26.06.2025
Nr. crt. |
Parametri
analizați |
U.M. |
Valori CMA*
conf. O.G. nr. 7/2023 |
Valori
determinate |
|
Piață |
Gară |
||||
1. |
Clor rezidual
liber |
mg/l |
≥ 0,1 - ≤ 0,5 |
0,10 |
0,10 |
2. |
pH |
unități pH |
≥ 6,5 și ≤ 9,5 |
6,54 |
7,44 |
3. |
Conductivitate |
µS/cm la 20oC |
2500 |
198 |
201 |
4. |
Turbiditate |
U.N.T. |
Acfma** |
1,63 |
1,30 |
5. |
Amoniu |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
6. |
Nitriți |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
7. |
Nitrați |
mg/l |
50 |
4,89 |
5,05 |
8. |
Duritate
totală |
grade germane |
≥ 5 |
6,47 |
6,50 |
9. |
Bacterii
coliforme |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
10. |
Escherichia
coli (E.coli) |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
11. |
Enterococi |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
12. |
Nr. de colonii
la 22°C |
UFC / ml |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
13. |
Nr. de colonii
la 37°C |
UFC / ml |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
CMA*:
concentrații maxim admise
Acfma**: acceptabilă pentru consumatori şi fără
modificări anormale
Fma***: fără modificări anormale
Notă: Ultima actualizare: 04.07.2025
5.Fălticeni
Data prelevării probelor: 16.06.2025 Data efectuării analizelor: 16 -
19.06.2025
Nr. crt. |
Parametri
analizați |
U.M. |
Valori CMA*
conf. O.G. nr. 7/2023 |
Valori
determinate |
||
Stație OMV |
Piață |
Comuna Baia -
Primărie |
||||
1. |
Clor rezidual
liber |
mg/l |
≥ 0,1 - ≤ 0,5 |
0,42 |
0,26 |
0,37 |
2. |
pH |
unități pH |
≥ 6,5 și ≤ 9,5 |
7,40 |
7,56 |
7,77 |
3. |
Conductivitate |
µS/cm la 20oC |
2500 |
544 |
522 |
411 |
4. |
Turbiditate |
U.N.T. |
Acfma** |
0,18 |
0,20 |
0,33 |
5. |
Amoniu |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
0 |
6. |
Nitriți |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
0 |
7. |
Nitrați |
mg/l |
50 |
20,47 |
20,51 |
7,11 |
8. |
Duritate
totală |
grade germane |
≥ 5 |
13,89 |
13,54 |
10,18 |
9. |
Bacterii
coliforme |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
0 |
10. |
Escherichia
coli (E.coli) |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
0 |
11. |
Enterococi |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
0 |
12. |
Nr. de colonii
la 22°C |
UFC / ml |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
13. |
Nr. de colonii
la 37°C |
UFC / ml |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
CMA*:
concentrații maxim admise
Acfma**: acceptabilă pentru consumatori şi fără
modificări anormale
Fma***: fără modificări anormale
Notă: Ultima actualizare: 04.07.2025
6.Rădăuți
Data prelevării probelor: 17.06.2025 Data efectuării
analizelor: 17 - 20.06.2025
Nr. crt. |
Parametri
analizați |
U.M. |
Valori CMA*
conf. O.G. nr. 7/2023 |
Valori
determinate |
|
Agenția ACET |
Primărie |
||||
1. |
Clor rezidual
liber |
mg/l |
≥ 0,1 - ≤ 0,5 |
0,18 |
0,19 |
2. |
pH |
unități pH |
≥ 6,5 și ≤ 9,5 |
7,74 |
7,46 |
3. |
Conductivitate |
µS/cm la 20oC |
2500 |
397 |
400 |
4. |
Turbiditate |
U.N.T. |
Acfma** |
2,47 |
3,55 |
5. |
Amoniu |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
6. |
Nitriți |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
7. |
Nitrați |
mg/l |
50 |
8,21 |
8,11 |
8. |
Duritate
totală |
grade germane |
≥ 5 |
9,31 |
9,22 |
9. |
Bacterii
coliforme |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
10. |
Escherichia
coli (E.coli) |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
11. |
Enterococi |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
12. |
Nr. de colonii
la 22°C |
UFC / ml |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
13. |
Nr. de colonii
la 37°C |
UFC / ml |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
CMA*:
concentrații maxim admise
Acfma**: acceptabilă pentru consumatori şi fără
modificări anormale
Fma***: fără modificări anormale
Notă: Ultima actualizare: 04.07.2025
7.Siret
Data prelevării probelor: 24.06.2025 Data efectuării
analizelor: 24 - 27.06.2025
Nr. crt. |
Parametri
analizați |
U.M. |
Valori CMA*
conf. O.G. nr. 7/2023 |
Valori
determinate |
|
Primărie |
Agenția ACET |
||||
1. |
Clor rezidual
liber |
mg/l |
≥ 0,1 - ≤ 0,5 |
0,17 |
0,21 |
2. |
pH |
unități pH |
≥ 6,5 și ≤ 9,5 |
7,13 |
7,13 |
3. |
Conductivitate |
µS/cm la 20oC |
2500 |
669 |
669 |
4. |
Turbiditate |
U.N.T. |
Acfma** |
1,17 |
0,41 |
5. |
Amoniu |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
6. |
Nitriți |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
7. |
Nitrați |
mg/l |
50 |
26,60 |
30,17 |
8. |
Duritate
totală |
grade germane |
≥ 5 |
17,02 |
17,36 |
9. |
Bacterii
coliforme |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
10. |
Escherichia
coli (E.coli) |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
11. |
Enterococi |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
12. |
Nr. de colonii
la 22°C |
UFC / ml |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
13. |
Nr. de colonii
la 37°C |
UFC / ml |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
CMA*:
concentrații maxim admise
Acfma**: acceptabilă pentru consumatori şi fără
modificări anormale
Fma***: fără modificări anormale
Notă: Ultima actualizare: 04.07.2025