Buletine de analiză a apei
PARAMETRI DE CALITATE AI APEI DISTRIBUITE
ACET S.A. SUCEAVA monitorizează continuu calitatea apei potabile,
începând cu procesul de tratare a apei brute captate până la consumatori, prin
verificarea în laboratoarele de analiză a probelor de apă recoltate în timpul
procesului tehnologic, la ieșirea din stațiile de tratare și la robinetul
consumatorilor.
Monitorizarea calității apei potabile se efectuează conform Ordonanței
nr. 7/2023
privind calitatea apei destinate consumului uman și H.G. nr. 971/2023 cu
modificările și completările ulterioare.
Analizele fizico - chimice și bacteriologice sunt efectuate conform
standardelor în vigoare.
Rezultatele centralizate ale programelor de monitorizare operațională a
calității apei potabile sunt publicate în tabelele de mai jos.
1.
Suceava și localități arondate
(comuna Șcheia, comuna Ipotești)
Data prelevării
probelor: 9.04.2024 Data efectuării
analizelor: 9 - 12.04.2024
Nr. crt. |
Parametri analizați |
U.M. |
Valori CMA* conf. O.G. nr. 7/2023 |
Valori determinate |
|||||||
Obcini Rompetrol |
G. Enescu Piață |
Zamca Lidl |
Centru Piață |
Burdujeni Piață |
Ițcani Mopan |
Comuna Șcheia Primărie |
Comuna
Ipotești Primărie |
||||
1. |
Turbiditate |
U.N.T. |
Acfma |
Acfma |
Acfma |
Acfma |
Acfma |
Acfma |
Acfma |
Acfma |
Acfma |
2. |
pH |
unit.pH |
6,5 ÷ 9,5 |
7,62 |
7,60 |
7,71 |
7,73 |
7,66 |
7,71 |
7,56 |
7,71 |
3. |
Conductivitate |
µS/cm |
2500 |
457 |
457 |
465 |
467 |
460 |
462 |
462 |
457 |
4. |
Duritate totală, minim |
grade germane |
5 (minim) |
12,04 |
11,62 |
10,87 |
11,67 |
12,60 |
12,17 |
12,39 |
11,97 |
5. |
Amoniu |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
6. |
Nitrați |
mg/l |
50 |
3,71 |
4,02 |
3,20 |
3,44 |
3,51 |
3,87 |
3,92 |
3,32 |
7. |
Nitriți |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
8. |
Clor rezidual liber |
mg/l |
≥ 0,1 - ≤ 0,5 |
0,46 |
0,35 |
0,35 |
0,46 |
0,41 |
0,42 |
0,38 |
0,44 |
9. |
Bacterii coliforme |
UFC/ 100ml |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
10. |
Escherichia coli (E.coli) |
UFC/ 100ml |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
11. |
Enterococi |
UFC/ 100ml |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
12. |
Nr. de colonii la 22°C |
UFC/ml |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
13. |
Nr. de colonii la 37°C |
UFC/ml |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
CMA*: concentrații maxim admise
Acfma: acceptabilă pentru consumatori
şi fără modificări anormale
Nma**: nici o modificare anormală
Notă: Ultima actualizare 17.04.2024
2.
Gura Humorului
Data
prelevării probelor: 8.04.2024 Data
efectuării analizelor: 8 - 11.04.2024
Nr. crt. |
Parametri analizați |
U.M. |
Valori CMA* conf. O.G. nr. 7/2023 |
Valori determinate |
|
Piaţă |
Gară |
||||
1. |
Turbiditate |
U.N.T. |
Acfma |
Acfma |
Acfma |
2. |
pH |
unit.pH |
6,5 ÷ 9,5 |
7,54 |
7,54 |
3. |
Conductivitate |
µS/cm |
2500 |
499 |
500 |
4. |
Duritate totală, minim |
grade germane |
5 (minim) |
13,51 |
13,57 |
5. |
Amoniu |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
6. |
Nitrați |
mg/l |
50 |
7,21 |
7,30 |
7. |
Nitriți |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
8. |
Clor rezidual liber |
mg/l |
≥ 0,1 - ≤ 0,5 |
0,27 |
0,25 |
9. |
Bacterii coliforme |
UFC/ 100ml |
0 |
0 |
0 |
10. |
Escherichia coli (E.coli) |
UFC/ 100ml |
0 |
0 |
0 |
11. |
Enterococi |
UFC/ 100ml |
0 |
0 |
0 |
12. |
Nr. de colonii la 22°C |
UFC/ml |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
13. |
Nr. de colonii la 37°C |
UFC/ml |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
CMA*: concentrații maxim admise
Acfma: acceptabilă pentru consumatori şi fără modificări
anormale
Nma**: nici o modificare anormală
Notă: Ultima actualizare: 17.04.2024
3.
Câmpulung Moldovenesc
Data prelevării probelor: 1.04.2024 Data
efectuării analizelor: 1 - 4.04.2024
Nr. crt. |
Parametri analizați |
U.M. |
Valori CMA* conf. O.G. nr. 7/2023 |
Valori determinate |
|
Gară |
Piaţă |
||||
1. |
Turbiditate |
U.N.T. |
Acfma |
Acfma |
Acfma |
2. |
pH |
unit.pH |
6,5 ÷ 9,5 |
7,55 |
7,52 |
3. |
Conductivitate |
µS/cm |
2500 |
306 |
306 |
4. |
Duritate totală, minim |
grade germane |
5 (minim) |
10,64 |
10,86 |
5. |
Amoniu |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
6. |
Nitrați |
mg/l |
50 |
8,27 |
8,11 |
7. |
Nitriți |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
8. |
Clor rezidual liber |
mg/l |
≥ 0,1 - ≤ 0,5 |
0,21 |
0,26 |
9. |
Bacterii coliforme |
UFC/ 100ml |
0 |
0 |
0 |
10. |
Escherichia coli (E.coli) |
UFC/ 100ml |
0 |
0 |
0 |
11. |
Enterococi |
UFC/ 100ml |
0 |
0 |
0 |
12. |
Nr. de colonii la 22°C |
UFC/ml |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
13. |
Nr. de colonii la 37°C |
UFC/ml |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
CMA*: concentrații maxim admise
Acfma: acceptabilă pentru consumatori
şi fără modificări anormale
Nma**: nici o modificare anormală
Notă: Ultima actualizare: 17.04.2024
4.
Vatra Dornei
Data prelevării probelor:1.04.2024 Data
efectuării analizelor: 1 - 4.04.2024
Nr. crt. |
Parametri analizați |
U.M. |
Valori CMA* conf. O.G. nr. 7/2023 |
Valori determinate |
|
Piață |
Gara |
||||
1. |
Turbiditate |
U.N.T. |
Acfma |
Acfma |
Acfma |
2. |
pH |
unit.pH |
6,5 ÷ 9,5 |
6,89 |
6,90 |
3. |
Conductivitate |
µS/cm |
2500 |
185 |
182,1 |
4. |
Duritate totală, minim |
grade germane |
5 (minim) |
4,25 |
3,92 |
5. |
Amoniu |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
6. |
Nitrați |
mg/l |
50 |
4,27 |
4,25 |
7. |
Nitriți |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
8. |
Clor rezidual liber |
mg/l |
≥ 0,1 - ≤ 0,5 |
0,30 |
0,33 |
9. |
Bacterii coliforme |
UFC/ 100ml |
0 |
0 |
0 |
10. |
Escherichia coli (E.coli) |
UFC/ 100ml |
0 |
0 |
0 |
11. |
Enterococi |
UFC/ 100ml |
0 |
0 |
0 |
12. |
Nr. de colonii la 22°C |
UFC/ml |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
13. |
Nr. de colonii la 37°C |
UFC/ml |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
CMA*: concentrații maxim admise
Acfma: acceptabilă pentru consumatori
şi fără modificări anormale
Nma**: nici o modificare anormală
Notă: Ultima actualizare: 17.04.2024
5.
Fălticeni și localități arondate
(comuna Baia)
Data
prelevării probelor: 1.04.2024 Data
efectuării analizelor: 1 - 4.04.2024
Nr. crt. |
Parametri analizați |
U.M. |
Valori CMA* conf. O.G. nr. 7/2023 |
Valori determinate |
||
Stație OMV |
Piață |
Comuna Baia Primărie |
||||
1. |
Turbiditate |
U.N.T. |
Acfma |
Acfma |
Acfma |
Acfma |
2. |
pH |
unit.pH |
6,5 ÷ 9,5 |
7,43 |
7,45 |
7,90 |
3. |
Conductivitate |
µS/cm |
2500 |
555 |
510 |
372 |
4. |
Duritate totală, minim |
grade germane |
5 (minim) |
15,20 |
14,60 |
9,60 |
5. |
Amoniu |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
0 |
6. |
Nitrați |
mg/l |
50 |
16,90 |
17,30 |
5,40 |
7. |
Nitriți |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
0 |
8. |
Clor rezidual liber |
mg/l |
≥ 0,1 - ≤ 0,5 |
0,21 |
0,20 |
0,26 |
9. |
Bacterii coliforme |
UFC/ 100ml |
0 |
0 |
0 |
0 |
10. |
Escherichia coli(E.coli) |
UFC/ 100ml |
0 |
0 |
0 |
0 |
11. |
Enterococi |
UFC/ 100ml |
0 |
0 |
0 |
0 |
12. |
Nr. de colonii la 22°C |
UFC/ml |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
13. |
Nr. de colonii la 37°C |
UFC/ml |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
CMA*: concentrații maxim admise
Acfma: acceptabilă pentru consumatori şi fără modificări
anormale
Nma**: nici o modificare anormală
Notă: Ultima actualizare: 17.04.2024
6.
Rădăuți
Data prelevării
probelor: 2.04.2024 Data
efectuării analizelor: 2 - 5.04.2024
Nr. crt. |
Parametri analizați |
U.M. |
Valori CMA* conf. O.G. nr. 7/2023 |
Valori determinate |
|
Agenție ACET |
Magazin Kaufland |
||||
1. |
Turbiditate |
U.N.T. |
Acfma |
Acfma |
Acfma |
2. |
pH |
unit.pH |
6,5 ÷ 9,5 |
7,59 |
7,65 |
3. |
Conductivitate |
µS/cm |
2500 |
369 |
372 |
4. |
Duritate totală, minim |
grade germane |
5 (minim) |
11,60 |
11,68 |
5. |
Amoniu |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
6. |
Nitrați |
mg/l |
50 |
4,15 |
4,19 |
7. |
Nitriți |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
8. |
Clor rezidual liber |
mg/l |
≥ 0,1 - ≤ 0,5 |
0,39 |
0,23 |
9. |
Bacterii coliforme |
UFC/ 100ml |
0 |
0 |
0 |
10. |
Escherichia coli (E.coli) |
UFC/ 100ml |
0 |
0 |
0 |
11. |
Enterococi |
UFC/ 100ml |
0 |
0 |
0 |
12. |
Nr. de colonii la 22°C |
UFC/ml |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
13. |
Nr. de colonii la 37°C |
UFC/ml |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
CMA*: concentrații
maxim admise
Acfma: acceptabilă pentru consumatori şi fără modificări anormale
Nma**: nici o modificare anormală
Notă: Ultima actualizare: 17.04.2024
7.
Siret
Data prelevării probelor: 9.04.2024 Data efectuării
analizelor: 9 - 12.04.2024
Nr. crt. |
Parametri analizați |
U.M. |
Valori CMA* conf. O.G. nr. 7/2023 |
Valori determinate |
|
Agenție ACET |
Primărie |
||||
1. |
Turbiditate |
U.N.T. |
Acfma |
Acfma |
Acfma |
2. |
pH |
unit.pH |
6,5 ÷ 9,5 |
7,14 |
6,89 |
3. |
Conductivitate |
µS/cm |
2500 |
671 |
672 |
4. |
Duritate totală, minim |
grade germane |
5 (minim) |
16,55 |
16,13 |
5. |
Amoniu |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
6. |
Nitrați |
mg/l |
50 |
28,20 |
28,07 |
7. |
Nitriți |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
8. |
Clor rezidual liber |
mg/l |
≥ 0,1 - ≤ 0,5 |
0,37 |
0,29 |
9. |
Bacterii coliforme |
UFC/ 100ml |
0 |
0 |
0 |
10. |
Escherichia coli (E.coli) |
UFC/ 100ml |
0 |
0 |
0 |
11. |
Enterococi |
UFC/ 100ml |
0 |
0 |
0 |
12. |
Nr. de colonii la 22°C |
UFC/ml |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
13. |
Nr. de colonii la 37°C |
UFC/ml |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
CMA*: concentrații
maxim admise
Acfma: acceptabilă
pentru consumatori şi fără modificări anormale
Nma**: nici o
modificare anormală
Notă: Ultima actualizare: 17.04.2024
8.
Solca
Data prelevării
probelor: 2.04.2024 Data
efectuării analizelor: 2 - 5.04.2024
Nr. crt. |
Parametri analizați |
U.M. |
Valori CMA* conf. O.G. nr. 7/2023 |
Valori determinate |
|
Magazin Bestial |
Terasa Bar |
||||
1. |
Turbiditate |
U.N.T. |
Acfma |
Acfma |
Acfma |
2. |
pH |
unit.pH |
6,5 ÷ 9,5 |
7,52 |
7,54 |
3. |
Conductivitate |
µS/cm |
2500 |
456 |
456 |
4. |
Duritate totală, minim |
grade germane |
5 (minim) |
14,20 |
14,0 |
5. |
Amoniu |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
6. |
Nitrați |
mg/l |
50 |
0,70 |
0,50 |
7. |
Nitriți |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
8. |
Clor rezidual liber |
mg/l |
≥ 0,1 - ≤ 0,5 |
0,24 |
0,25 |
9. |
Bacterii coliforme |
UFC/ 100ml |
0 |
0 |
0 |
10 |
Escherichia coli (E.coli) |
UFC/ 100ml |
0 |
0 |
0 |
11. |
Enterococi |
UFC/ 100ml |
0 |
0 |
0 |
12 |
Nr. de colonii la 22°C |
UFC/ml |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
13 |
Nr. de colonii la 37°C |
UFC/ml |
Nma** |
Nma** |
Nma** |
CMA*: concentrații
maxim admise
Acfma: acceptabilă pentru consumatori şi fără modificări anormale
Nma**: nici o modificare anormală
Notă: Ultima actualizare: 17.04.2024
9.
Salcea
Data prelevării
probelor: 8.04.2024 Data
efectuării analizelor: 8 - 11.04.2024
Nr. crt. |
Parametri analizați |
U.M. |
Valori CMA* conf. O.G. nr. 7/2023 |
Valori determinate |
Primărie |
||||
1. |
Turbiditate |
U.N.T. |
Acfma |
Acfma |
2. |
pH |
unit.pH |
6,5 ÷ 9,5 |
7,46 |
3. |
Conductivitate |
µS/cm |
2500 |
796 |
4. |
Duritate totală, minim |
grade germane |
5 (minim) |
19,85 |
5. |
Amoniu |
mg/l |
0,5 |
0 |
6. |
Nitrați |
mg/l |
50 |
13,11 |
7. |
Nitriți |
mg/l |
0,5 |
0 |
8. |
Clor rezidual liber |
mg/l |
≥ 0,1 - ≤ 0,5 |
0,21 |
9. |
Bacterii coliforme |
UFC/ 100ml |
0 |
0 |
10. |
Escherichia coli (E.coli) |
UFC/ 100ml |
0 |
0 |
11. |
Enterococi |
UFC/ 100ml |
0 |
0 |
12. |
Nr. de colonii la 22°C |
UFC/ml |
Nma** |
Nma** |
13. |
Nr. de colonii la 37°C |
UFC/ml |
Nma** |
Nma** |
CMA*: concentrații
maxim admise
Acfma: acceptabilă pentru consumatori şi fără modificări anormale
Nma**: nici o modificare anormală
Notă: Ultima actualizare: 17.04.2024