Buletine de analiză a apei
PARAMETRI DE CALITATE AI APEI DISTRIBUITE
ACET S.A. SUCEAVA monitorizează continuu
calitatea apei potabile, începând cu procesul de tratare a apei brute captate
până la consumatori, prin verificarea în laboratoarele de analiză a probelor de
apă recoltate în timpul procesului tehnologic, la ieșirea din stațiile de
tratare și la robinetul consumatorilor.
Monitorizarea calității apei potabile se
efectuează conform Ordonanţei nr. 7/2023 privind calitatea apei destinate
consumului uman și H.G. nr. 971/2023 cu modificările și completările
ulterioare.
Analizele fizico-chimice și bacteriologice sunt
efectuate conform standardelor în vigoare.
Rezultatele centralizate ale programelor de
monitorizare operațională a calității apei potabile sunt publicate în tabelele
de mai jos.
1.Suceava
și localități arondate (comuna Șcheia, comuna Ipotești)
Data prelevării probelor: 29.04.2025 Data efectuării
analizelor: 29.04 - 02.05.2025
Nr. crt. |
Parametri analizați |
U.M. |
Valori CMA* conf. O.G. nr. 7/2023 |
Valori determinate |
|||||||
Obcini Rompetrol |
G. Enescu Piața mică |
Zamca Lidl |
Centru Piața mare |
Burdujeni Gară |
Ițcani Mopan |
Comuna Șcheia Primărie |
Comuna Ipotești Primărie |
||||
1. |
Clor rezidual
liber |
mg/l |
≥ 0,1 - ≤ 0,5 |
0,50 |
0,50 |
0,37 |
0,42 |
0,44 |
0,44 |
0,48 |
0,49 |
2. |
pH |
unități pH |
≥ 6,5 și ≤ 9,5 |
7,61 |
7,57 |
7,70 |
7,65 |
7,64 |
7,22 |
7,68 |
7,68 |
3. |
Conductivitate |
µS/cm la 20oC |
2500 |
521 |
521 |
526 |
523 |
522 |
521 |
523 |
522 |
4. |
Turbiditate |
U.N.T. |
Acfma** |
0,21 |
0,22 |
0,46 |
0,33 |
0,27 |
0,24 |
0,24 |
0,26 |
5. |
Amoniu |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
6. |
Nitriți |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
7. |
Nitrați |
mg/l |
50 |
4,80 |
5,00 |
4,90 |
4,90 |
4,90 |
5,00 |
4,90 |
5,00 |
8. |
Duritate
totală |
grade germane |
≥ 5 |
13,44 |
13,50 |
13,44 |
13,60 |
13,60 |
12,90 |
13,17 |
12,85 |
9. |
Bacterii
coliforme |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
10. |
Escherichia
coli (E.coli) |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
11. |
Enterococi |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
12. |
Nr. de colonii
la 22°C |
UFC / ml |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
13. |
Nr. de colonii
la 37°C |
UFC / ml |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
CMA*:
concentrații maxim admise
Acfma**: acceptabilă pentru consumatori şi fără
modificări anormale
Fma***: fără modificări anormale
Notă: Ultima actualizare: 08.05.2025
2.Gura
Humorului
Data prelevării probelor: 28.04.2025 Data efectuării analizelor: 28.04
– 02.05.2025
Nr. crt. |
Parametri
analizați |
U.M. |
Valori CMA*
conf. O.G. nr. 7/2023 |
Valori
determinate |
|
Piață |
Gară |
||||
1. |
Clor rezidual
liber |
mg/l |
≥ 0,1 - ≤ 0,5 |
0,24 |
0,21 |
2. |
pH |
unități pH |
≥ 6,5 și ≤ 9,5 |
7,57 |
7,57 |
3. |
Conductivitate |
µS/cm la 20oC |
2500 |
574 |
573 |
4. |
Turbiditate |
U.N.T. |
Acfma** |
0,70 |
0,28 |
5. |
Amoniu |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
6. |
Nitriți |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
7. |
Nitrați |
mg/l |
50 |
8,41 |
8,35 |
8. |
Duritate
totală |
grade germane |
≥ 5 |
14,80 |
14,50 |
9. |
Bacterii
coliforme |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
10. |
Escherichia
coli (E.coli) |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
11. |
Enterococi |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
12. |
Nr. de colonii
la 22°C |
UFC / ml |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
13. |
Nr. de colonii
la 37°C |
UFC / ml |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
CMA*:
concentrații maxim admise
Acfma**: acceptabilă pentru consumatori şi fără
modificări anormale
Fma***: fără modificări anormale
Notă: Ultima actualizare: 08.05.2025
3.Câmpulung
Moldovenesc
Data prelevării probelor: 07.04.2025 Data efectuării
analizelor: 07 - 10.04.2025
Nr. crt. |
Parametri
analizați |
U.M. |
Valori CMA*
conf. O.G. nr. 7/2023 |
Valori
determinate |
|
Gară |
Piață |
||||
1. |
Clor rezidual
liber |
mg/l |
≥ 0,1 - ≤ 0,5 |
0,17 |
0,20 |
2. |
pH |
unități pH |
≥ 6,5 și ≤ 9,5 |
7,50 |
7,51 |
3. |
Conductivitate |
µS/cm la 20oC |
2500 |
358 |
361 |
4. |
Turbiditate |
U.N.T. |
Acfma** |
0,92 |
0,98 |
5. |
Amoniu |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
6. |
Nitriți |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
7. |
Nitrați |
mg/l |
50 |
6,8 |
7,00 |
8. |
Duritate
totală |
grade germane |
≥ 5 |
8,63 |
8,84 |
9. |
Bacterii
coliforme |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
10. |
Escherichia
coli (E.coli) |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
11. |
Enterococi |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
12. |
Nr. de colonii
la 22°C |
UFC / ml |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
13. |
Nr. de colonii
la 37°C |
UFC / ml |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
CMA*:
concentrații maxim admise
Acfma**: acceptabilă pentru consumatori şi fără
modificări anormale
Fma***: fără modificări anormale
Notă: Ultima actualizare: 08.05.2025
4.Vatra
Dornei
Data prelevării probelor: 28.04.2025 Data efectuării
analizelor: 28.04 - 02.05.2025
Nr. crt. |
Parametri
analizați |
U.M. |
Valori CMA*
conf. O.G. nr. 7/2023 |
Valori
determinate |
|
Piață |
Gară |
||||
1. |
Clor rezidual
liber |
mg/l |
≥ 0,1 - ≤ 0,5 |
0,10 |
0,10 |
2. |
pH |
unități pH |
≥ 6,5 și ≤ 9,5 |
7,10 |
7,15 |
3. |
Conductivitate |
µS/cm la 20oC |
2500 |
183,60 |
183,50 |
4. |
Turbiditate |
U.N.T. |
Acfma** |
0,86 |
0,78 |
5. |
Amoniu |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
6. |
Nitriți |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
7. |
Nitrați |
mg/l |
50 |
4,00 |
4,11 |
8. |
Duritate
totală |
grade germane |
≥ 5 |
7,28 |
7,61 |
9. |
Bacterii
coliforme |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
10. |
Escherichia
coli (E.coli) |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
11. |
Enterococi |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
12. |
Nr. de colonii
la 22°C |
UFC / ml |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
13. |
Nr. de colonii
la 37°C |
UFC / ml |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
CMA*:
concentrații maxim admise
Acfma**: acceptabilă pentru consumatori şi fără
modificări anormale
Fma***: fără modificări anormale
Notă: Ultima actualizare: 08.05.2025
5.Fălticeni
Data prelevării probelor: 07.04.2025 Data efectuării
analizelor: 07 - 10.04.2025
Nr. crt. |
Parametri
analizați |
U.M. |
Valori CMA*
conf. O.G. nr. 7/2023 |
Valori
determinate |
||
Stație OMV |
Piață |
Comuna Baia -
Primărie |
||||
1. |
Clor rezidual
liber |
mg/l |
≥ 0,1 - ≤ 0,5 |
0,50 |
0,15 |
0,13 |
2. |
pH |
unități pH |
≥ 6,5 și ≤ 9,5 |
7,51 |
7,26 |
7,61 |
3. |
Conductivitate |
µS/cm la 20oC |
2500 |
603 |
608 |
410 |
4. |
Turbiditate |
U.N.T. |
Acfma** |
0,35 |
1,07 |
0,60 |
5. |
Amoniu |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
0 |
6. |
Nitriți |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
0 |
7. |
Nitrați |
mg/l |
50 |
20,21 |
20,14 |
7,60 |
8. |
Duritate
totală |
grade germane |
≥ 5 |
16,40 |
16,19 |
10,90 |
9. |
Bacterii
coliforme |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
0 |
10. |
Escherichia
coli (E.coli) |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
0 |
11. |
Enterococi |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
0 |
12. |
Nr. de colonii
la 22°C |
UFC / ml |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
13. |
Nr. de colonii
la 37°C |
UFC / ml |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
CMA*:
concentrații maxim admise
Acfma**: acceptabilă pentru consumatori şi fără
modificări anormale
Fma***: fără modificări anormale
Notă: Ultima actualizare: 08.05.2025
6.Rădăuți
Data prelevării probelor: 22.04.2025 Data efectuării
analizelor: 22 - 25.04.2025
Nr. crt. |
Parametri
analizați |
U.M. |
Valori CMA*
conf. O.G. nr. 7/2023 |
Valori
determinate |
|
Gară |
Primărie |
||||
1. |
Clor rezidual
liber |
mg/l |
≥ 0,1 - ≤ 0,5 |
0,13 |
0,14 |
2. |
pH |
unități pH |
≥ 6,5 și ≤ 9,5 |
7,65 |
7,63 |
3. |
Conductivitate |
µS/cm la 20oC |
2500 |
337 |
334 |
4. |
Turbiditate |
U.N.T. |
Acfma** |
0,39 |
4,37 |
5. |
Amoniu |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
6. |
Nitriți |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
7. |
Nitrați |
mg/l |
50 |
4,54 |
4,97 |
8. |
Duritate
totală |
grade germane |
≥ 5 |
9,96 |
9,52 |
9. |
Bacterii
coliforme |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
10. |
Escherichia
coli (E.coli) |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
11. |
Enterococi |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
12. |
Nr. de colonii
la 22°C |
UFC / ml |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
13. |
Nr. de colonii
la 37°C |
UFC / ml |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
CMA*:
concentrații maxim admise
Acfma**: acceptabilă pentru consumatori şi fără
modificări anormale
Fma***: fără modificări anormale
Notă: Ultima actualizare: 08.05.2025
7.Siret
Data prelevării probelor: 29.04.2025 Data efectuării
analizelor: 29.04 - 02.05.2025
Nr. crt. |
Parametri
analizați |
U.M. |
Valori CMA*
conf. O.G. nr. 7/2023 |
Valori
determinate |
|
Primărie |
Agentia ACET |
||||
1. |
Clor rezidual
liber |
mg/l |
≥ 0,1 - ≤ 0,5 |
0,14 |
0,11 |
2. |
pH |
unități pH |
≥ 6,5 și ≤ 9,5 |
7,03 |
7,00 |
3. |
Conductivitate |
µS/cm la 20oC |
2500 |
724 |
7,28 |
4. |
Turbiditate |
U.N.T. |
Acfma** |
0,43 |
0,49 |
5. |
Amoniu |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
6. |
Nitriți |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
7. |
Nitrați |
mg/l |
50 |
31,83 |
30,42 |
8. |
Duritate
totală |
grade germane |
≥ 5 |
16,20 |
15,70 |
9. |
Bacterii
coliforme |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
10. |
Escherichia
coli (E.coli) |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
11. |
Enterococi |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
12. |
Nr. de colonii
la 22°C |
UFC / ml |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
13. |
Nr. de colonii
la 37°C |
UFC / ml |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
CMA*:
concentrații maxim admise
Acfma**: acceptabilă pentru consumatori şi fără
modificări anormale
Fma***: fără modificări anormale
Notă: Ultima actualizare: 08.05.2025