Buletine de analiză a apei
PARAMETRI DE CALITATE AI APEI DISTRIBUITE
ACET S.A. SUCEAVA monitorizează continuu
calitatea apei potabile, începând cu procesul de tratare a apei brute captate
până la consumatori, prin verificarea în laboratoarele de analiză a probelor de
apă recoltate în timpul procesului tehnologic, la ieșirea din stațiile de
tratare și la robinetul consumatorilor.
Monitorizarea calității apei potabile se
efectuează conform Ordonanţei nr. 7/2023 privind calitatea apei destinate
consumului uman și H.G. nr. 971/2023 cu modificările și completările
ulterioare.
Analizele fizico-chimice și bacteriologice sunt
efectuate conform standardelor în vigoare.
Rezultatele centralizate ale programelor de
monitorizare operațională a calității apei potabile sunt publicate în tabelele
de mai jos.
1.Suceava
și localități arondate (comuna Șcheia, comuna Ipotești)
Data prelevării probelor: 25.02.2025 Data efectuării
analizelor: 25 - 28.02.2025
Nr. crt. |
Parametri analizați |
U.M. |
Valori CMA* conf. O.G. nr. 7/2023 |
Valori determinate |
|||||||
Obcini Rompetrol |
G. Enescu Piața mică |
Zamca Lidl |
Centru Piața mare |
Burdujeni Gară |
Ițcani Mopan |
Comuna Șcheia Primărie |
Comuna Ipotești Primărie |
||||
1. |
Clor rezidual
liber |
mg/l |
≥ 0,1 - ≤ 0,5 |
0,46 |
0,49 |
0,35 |
0,44 |
0,40 |
0,44 |
0,45 |
0,48 |
2. |
pH |
unități pH |
≥ 6,5 și ≤ 9,5 |
7,41 |
7,40 |
7,39 |
7,39 |
7,33 |
7,35 |
7,38 |
7,36 |
3. |
Conductivitate |
µS/cm la 20oC |
2500 |
504 |
514 |
518 |
519 |
507 |
513 |
507 |
508 |
4. |
Turbiditate |
U.N.T. |
Acfma** |
0,20 |
0,21 |
0,53 |
0,38 |
0,20 |
0,37 |
0,22 |
0,48 |
5. |
Amoniu |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
6. |
Nitriți |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
7. |
Nitrați |
mg/l |
50 |
3,21 |
3,57 |
3,51 |
3,41 |
4,07 |
3,81 |
3,17 |
4,21 |
8. |
Duritate
totală |
grade germane |
≥ 5 |
13,41 |
12,83 |
12,53 |
11,87 |
12,99 |
12,55 |
13,49 |
11,82 |
9. |
Bacterii
coliforme |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
10. |
Escherichia
coli (E.coli) |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
11. |
Enterococi |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
12. |
Nr. de colonii
la 22°C |
UFC / ml |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
13. |
Nr. de colonii
la 37°C |
UFC / ml |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
CMA*:
concentrații maxim admise
Acfma**: acceptabilă pentru consumatori şi fără
modificări anormale
Fma***: fără modificări anormale
Notă: Ultima actualizare: 10.03.2025
2.Gura
Humorului
Data prelevării probelor: 24.02.2025 Data efectuării analizelor: 24 – 27.02.2025
Nr. crt. |
Parametri
analizați |
U.M. |
Valori CMA*
conf. O.G. nr. 7/2023 |
Valori
determinate |
|
Piață |
Gară |
||||
1. |
Clor rezidual
liber |
mg/l |
≥ 0,1 - ≤ 0,5 |
0,47 |
0,47 |
2. |
pH |
unități pH |
≥ 6,5 și ≤ 9,5 |
7,39 |
7,41 |
3. |
Conductivitate |
µS/cm la 20oC |
2500 |
548 |
539 |
4. |
Turbiditate |
U.N.T. |
Acfma** |
1,30 |
0,53 |
5. |
Amoniu |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
6. |
Nitriți |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
7. |
Nitrați |
mg/l |
50 |
7,21 |
7,15 |
8. |
Duritate
totală |
grade germane |
≥ 5 |
14,05 |
14,00 |
9. |
Bacterii
coliforme |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
10. |
Escherichia
coli (E.coli) |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
11. |
Enterococi |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
12. |
Nr. de colonii
la 22°C |
UFC / ml |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
13. |
Nr. de colonii
la 37°C |
UFC / ml |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
CMA*:
concentrații maxim admise
Acfma**: acceptabilă pentru consumatori şi fără
modificări anormale
Fma***: fără modificări anormale
Notă: Ultima actualizare: 10.03.2025
3.Câmpulung
Moldovenesc
Data prelevării probelor: 17.02.2025 Data efectuării
analizelor: 17 - 20.02.2025
Nr. crt. |
Parametri
analizați |
U.M. |
Valori CMA*
conf. O.G. nr. 7/2023 |
Valori
determinate |
|
Gară |
Piață |
||||
1. |
Clor rezidual
liber |
mg/l |
≥ 0,1 - ≤ 0,5 |
0,35 |
0,35 |
2. |
pH |
unități pH |
≥ 6,5 și ≤ 9,5 |
8,09 |
8,05 |
3. |
Conductivitate |
µS/cm la 20oC |
2500 |
368 |
375 |
4. |
Turbiditate |
U.N.T. |
Acfma** |
0,81 |
1,99 |
5. |
Amoniu |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
6. |
Nitriți |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
7. |
Nitrați |
mg/l |
50 |
11,21 |
8,79 |
8. |
Duritate
totală |
grade germane |
≥ 5 |
11,21 |
11,66 |
9. |
Bacterii
coliforme |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
10. |
Escherichia
coli (E.coli) |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
11. |
Enterococi |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
12. |
Nr. de colonii
la 22°C |
UFC / ml |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
13. |
Nr. de colonii
la 37°C |
UFC / ml |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
CMA*:
concentrații maxim admise
Acfma**: acceptabilă pentru consumatori şi fără
modificări anormale
Fma***: fără modificări anormale
Notă: Ultima actualizare: 10.03.2025
4.Vatra
Dornei
Data prelevării probelor: 24.02.2025 Data efectuării
analizelor: 24 - 27.02.2025
Nr. crt. |
Parametri
analizați |
U.M. |
Valori CMA*
conf. O.G. nr. 7/2023 |
Valori
determinate |
|
Piață |
Gară |
||||
1. |
Clor rezidual
liber |
mg/l |
≥ 0,1 - ≤ 0,5 |
0,23 |
0,22 |
2. |
pH |
unități pH |
≥ 6,5 și ≤ 9,5 |
7,57 |
7,58 |
3. |
Conductivitate |
µS/cm la 20oC |
2500 |
273 |
276 |
4. |
Turbiditate |
U.N.T. |
Acfma** |
1,68 |
1,71 |
5. |
Amoniu |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
6. |
Nitriți |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
7. |
Nitrați |
mg/l |
50 |
3,97 |
4,02 |
8. |
Duritate
totală |
grade germane |
≥ 5 |
6,72 |
6,94 |
9. |
Bacterii
coliforme |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
10. |
Escherichia
coli (E.coli) |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
11. |
Enterococi |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
12. |
Nr. de colonii
la 22°C |
UFC / ml |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
13. |
Nr. de colonii
la 37°C |
UFC / ml |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
CMA*:
concentrații maxim admise
Acfma**: acceptabilă pentru consumatori şi fără
modificări anormale
Fma***: fără modificări anormale
Notă: Ultima actualizare: 10.03.2025
5.Fălticeni
Data prelevării probelor: 17.02.2025 Data efectuării
analizelor: 17 - 20.02.2025
Nr. crt. |
Parametri
analizați |
U.M. |
Valori CMA*
conf. O.G. nr. 7/2023 |
Valori
determinate |
||
Stație OMV |
Piață |
Comuna Baia -
Primărie |
||||
1. |
Clor rezidual
liber |
mg/l |
≥ 0,1 - ≤ 0,5 |
0,41 |
0,31 |
0,46 |
2. |
pH |
unități pH |
≥ 6,5 și ≤ 9,5 |
7,85 |
7,80 |
7,82 |
3. |
Conductivitate |
µS/cm la 20oC |
2500 |
589 |
585 |
479 |
4. |
Turbiditate |
U.N.T. |
Acfma** |
0,19 |
0,27 |
0,47 |
5. |
Amoniu |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
0 |
6. |
Nitriți |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
0 |
7. |
Nitrați |
mg/l |
50 |
22,08 |
22,15 |
10,07 |
8. |
Duritate
totală |
grade germane |
≥ 5 |
16,91 |
16,82 |
12,94 |
9. |
Bacterii
coliforme |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
0 |
10. |
Escherichia
coli (E.coli) |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
0 |
11. |
Enterococi |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
0 |
12. |
Nr. de colonii
la 22°C |
UFC / ml |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
13. |
Nr. de colonii
la 37°C |
UFC / ml |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
CMA*:
concentrații maxim admise
Acfma**: acceptabilă pentru consumatori şi fără
modificări anormale
Fma***: fără modificări anormale
Notă: Ultima actualizare: 10.03.2025
6.Rădăuți
Data prelevării probelor: 18.02.2025 Data efectuării
analizelor: 18 - 21.02.2025
Nr. crt. |
Parametri
analizați |
U.M. |
Valori CMA*
conf. O.G. nr. 7/2023 |
Valori
determinate |
|
Primărie |
Agentie ACET |
||||
1. |
Clor rezidual
liber |
mg/l |
≥ 0,1 - ≤ 0,5 |
0,16 |
0,10 |
2. |
pH |
unități pH |
≥ 6,5 și ≤ 9,5 |
7,45 |
7,43 |
3. |
Conductivitate |
µS/cm la 20oC |
2500 |
459 |
459 |
4. |
Turbiditate |
U.N.T. |
Acfma** |
1,60 |
2,36 |
5. |
Amoniu |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
6. |
Nitriți |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
7. |
Nitrați |
mg/l |
50 |
3,54 |
3,61 |
8. |
Duritate
totală |
grade germane |
≥ 5 |
13,30 |
13,20 |
9. |
Bacterii
coliforme |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
10. |
Escherichia
coli (E.coli) |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
11. |
Enterococi |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
12. |
Nr. de colonii
la 22°C |
UFC / ml |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
13. |
Nr. de colonii
la 37°C |
UFC / ml |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
CMA*:
concentrații maxim admise
Acfma**: acceptabilă pentru consumatori şi fără
modificări anormale
Fma***: fără modificări anormale
Notă: Ultima actualizare: 10.03.2025
7.Siret
Data prelevării probelor: 25.02.2025 Data efectuării
analizelor: 25 - 28.02.2025
Nr. crt. |
Parametri
analizați |
U.M. |
Valori CMA*
conf. O.G. nr. 7/2023 |
Valori
determinate |
|
Primărie |
Agenție ACET |
||||
1. |
Clor rezidual
liber |
mg/l |
≥ 0,1 - ≤ 0,5 |
0,26 |
0,49 |
2. |
pH |
unități pH |
≥ 6,5 și ≤ 9,5 |
7,15 |
7,16 |
3. |
Conductivitate |
µS/cm la 20oC |
2500 |
723 |
713 |
4. |
Turbiditate |
U.N.T. |
Acfma** |
0,53 |
0,69 |
5. |
Amoniu |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
6. |
Nitriți |
mg/l |
0,5 |
0 |
0 |
7. |
Nitrați |
mg/l |
50 |
24,81 |
24,92 |
8. |
Duritate
totală |
grade germane |
≥ 5 |
17,27 |
17,32 |
9. |
Bacterii
coliforme |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
10. |
Escherichia
coli (E.coli) |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
11. |
Enterococi |
număr / 100ml |
0 |
0 |
0 |
12. |
Nr. de colonii
la 22°C |
UFC / ml |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
13. |
Nr. de colonii
la 37°C |
UFC / ml |
Fma*** |
Fma*** |
Fma*** |
CMA*:
concentrații maxim admise
Acfma**: acceptabilă pentru consumatori şi fără
modificări anormale
Fma***: fără modificări anormale
Notă: Ultima actualizare: 10.03.2025